Most olvastuk: Sarita Mandanna - Tigrisdomb

ˆhirdetés

Sarita Mandanna történetét átszövi az indiai vidék kultúrája, hagyományai, kikerülhetetlen szokásai. A Tigrisdomb egy különös, egész életen át tartó szerelem története, sajátos szerelmi háromszög India világából, megannyi drámai fordulattal.

 

Vajon az egyén élete, a vágyai, vagy a közösség és a család védelme a fontosabb? Együtt lehet-e élni valakivel, aki vétett ellenünk, tönkretette életünket, megbocsáthatunk-e neki valaha? A megerőszakolt nő tudja-e szeretni nem kívánt gyermekét és az apát, együtt tud-e ezzel az érzéssel élni a közben felcseperedő gyermek?  

A válasz a sajátos, történetszövés hátteréül szolgáló keleti világban rejlik, amit a szerző érzékletes és gyönyörű képekben tár elénk.  

A végkifejlet fájdalmas, de mégis megnyugtató, szép, emberi, amely a kezdeti bonyodalmak mellett ugyancsak tükrözi a keleti gondolkodásmódot, a lezárásban annak sorsfelvállaló, megbocsátó attitűdjét.

 

A fiatal írónő elgondolkodtató kérdéseket boncolgat első könyvében, egy érdekes, egzotikus környezetben játszódó megindító történetben, ami Magyarországon 2010-ben jelent meg az Athenaeum gondozásában.

 

MOLNÁR GÁBOR