A Kaliforgia negyedik évadja az HBO-n

ˆhirdetés

Május 3-án, dupla epizódokkal érkezik az HBO-ra a Kaliforgia negyedik évadja, melyben a főszereplő, Hank Moody végre változtatni kényszerül korábban félresiklott életén. A provokatív jelenetekről azonban így sem kell lemondaniuk a nézőknek, akik számos vendégsztárt is felfedezhetnek az új szezonban.

A kétszeres Emmy- és egyszeres Golden Globe-díjas Kaliforgia 2007-ben indult hódító útjára, akkor sokan az év legprovokatívabb sorozatának nevezték. A történet középpontjában az egykor jobb napokat látott író, Hank Moody áll, aki az elszállt ihletet piálással, drogozással és gyakori szexszel igyekszik pótolni – miközben megpróbál jó apa lenni és a maga módján kötődni gyermeke anyjához, Karenhez. Az első két évad számos kalandja után Hank a harmadik szezonra egyre mélyebbre süllyed, visszatérő rémálmok kínozzák, a végén pedig a rendőrségen köt ki.

A negyedik évad története mindössze hetvenkét órával később kezdődik, mint ahogy a harmadiké véget ért, és jórészt az író rendőrségi ügyével foglalkozik, illetve azzal a csalódással, melyet Hank az általa szeretett két embernek okozott. Közben napvilágra kerülnek olyan dolgok, amelyeket hősünk a világért sem szeretett volna nyilvánosságra hozni: a közönség számára is kiderül, hogy ő írta a Fucking & Punching című könyvet – amelyből most filmet is készítenek –, Karen pedig megtudja, hogy lefeküdt Miával.

A nő közben új udvarlóra tesz szert, lánya, Becca csatlakozik egy rockbandához, míg Hank legjobb cimborája, Charlie – korábbi vaszektómiája ellenére – azon aggódik, hogy teherbe ejthette feleségét, Marcyt.

A negyedik évad – a korábbiakhoz hasonlóan – számos sztárvendéget is tartogat, a főhős ügyvédjét például a Kerge város és a Chicago Hope kórház című sorozatokban, majd az HBO Törtetők című szériájában is látott Carla Gugino alakítja. Becca új barátnőjét Lenny Kravitz lánya, Zoë, Karen új pasiját pedig Michael Ealy játssza – utóbbit olyan sorozatokban láthatták a nézők, mint a FlashForward - A jövő emlékei vagy A férjem védelmében. Feltűnik továbbá a számos film mellett Az elnök emberei és a Testvérek című tévés szériákban is látott Rob Lowe (egy híres színészt alakít, aki Hanket alakítaná egy készülő filmben), egy gitárboltban pedig Ozzy Osbourne egykori zenészét, a jelenleg a Black Label Societyt igazgató Zakk Wylde-ot ismerhetik fel a nézők.

A főszerepben továbbra is a kétszeres Golden Globe-díjas David Duchovny látható, aki az X-akták Mulder ügynökeként vált világszerte népszerűvé. Ezenkívül olyan filmekben játszott, mint az erotikus töltetű Vörös cipellők, a Kalifornia - A halál nem utazik egyedül vagy a Zoolander, a trendkívüli.

Karent Natascha McElhone alakítja, aki a kilencvenes években a Túlélni Picassót című filmmel alapozta meg a karrierjét, majd láthattuk többek között a Truman show-ban és a Lóvátett lovagokban is.

Becca szerepét az 1993-as születésű Madeleine Martin viszi tovább, aki 2003-ban az eddigi legfiatalabb házigazdaként vett részt a Tony-díjak átadó gáláján.

Mellettük Charlie (Evan Handler), Marcy (Pamela Adlon) és Mia (Madeline Zima) figurája is megjelenik a negyedik évadban.

Íróként és producerként Tom Kapinos jegyzi a Kaliforgiát, aki korábban egy egészen más hangvételű szériával, a Dawson és a haverok című ifjúsági sorozattal vált ismertté.

A Kaliforgia negyedik évadja az Egyesült Államokban rekordnézettséggel nyitott, így a sorozatot gyártó Showtime már az első epizód után megrendelte az ötödik szezont – melynek tizenkét epizódját el is kezdik forgatni áprilisban.

A Kaliforgia 12 részes negyedik évadja május 3-től látható kedd esténként az HBO műsorán – dupla epizódokkal.