SP dalt írt az eltűnt gyermekekért

Lelkesen vállalta A Nagy Duett sztárja, Éder Krisztián, amikor arra kérték, írjon egy dalt az 1000 Lámpás Éjszakája rendezvényre. A fiatal énekes személyes tapasztalatból tudja, milyen az, amikor egy közeli ismerősnek nyoma veszik.

Fotó: TV2

Az eltűnt gyermekek világnapján, május 25-én kerül sor a Városligetben az 1000 lámpás éjszakája elnevezésű rendezvényre, amelyen a megasztárok mellett SP is fellép majd. Az ötletgazda, Kárász Róbert kérte fel a fiatal zenészt arra, hogy írjon egy dalt figyelemfelkeltésként, ő pedig szívesen vállalta.

- Azt gondolom, hogy ez olyan téma, amelyre jó felhívni a figyelmet. Nagyon sok eltűnt gyerek, fiatal van, és talán nem kap elég nagy figyelmet a keresésük. Ráadásul személyes érintettségem is van a dologban, van olyan ismerősöm, akinek nyoma veszett. Így amikor felkértek, nagyon szívesen vállaltam el a dal megírását, és persze fel is lépek a rendezvényen – árulta el SP.

 

A rendezvényről: Kárász Róbert, a TV2 Mokkájának műsorvezetője eldöntötte, hogy felkarol minden olyan társadalmi jelenséget, amelyekről fontos beszélni és az összes rendelkezésére álló eszközzel segít felhívni a figyelmet . Ennek első állomása az "1000 lámpás éjszakája" az Eltűnt gyermekek világnapján, május 25-én a Városligetben, a Műcsarnok mellett .

A rendezvényen bemutatnak egy egyedülálló kezdeményezést. Magyarországon először kerülnek forgalomba olyan tejes dobozok, amelyeken eltűnt gyerekek fényképeit és adatait láthatják a vásárlók. A világnapon egy különleges flashmob formáció kialakítását tervezik és a záróesemény 1ooo világító lámpás felengedése lesz, amellyel az eltűnt gyerekekre emlékeznek.

A rendezvényen fellép, Tolvai Renáta, Kállay-Saunders András, Patai Anna, Szeleczki Dávid, Varga Feri és Balássy Betti, valamint a tinik és mostanra már az idősebb korosztályok egyik nagy kedvencei, SP és Fluor Tomi is. SP egyébként különleges produkcióval készül az alkalomra.

1000 Lámpás Éjszakája – május 25. Városliget 14 órától