hirdetés

Halálos iramban 7

Szép emlék Paul Walkernek - Itt a hetedik rész, ami felülmúlja az összes előzőt, Brian meg révbe ér.

Itt a hetedik rész, minden eddigi résznél látványosabb, durvább és tele sztárokkal, autókkal, robbanásokkal, kisportolt fickókkal és szép lányokkal.

A sztori ott folytatódik, ahol a hatodik befejeződött. Torettóék végre újra szabadon élhetnek, minden priusz törölve, Brian és Mia ideális családi életet próbál élni, bár Briannak kicsit nehezen megy a dolog, Letty és Dom próbál újra egymásra találni, Tej, meg Roman viszont éli életét, de belengi az egészet Han halála. Kiderül, hogy a hatodik részben végig üldözött főgonosznak van egy még keményebb bátyja és mint azt láthattuk az előző rész végén, végez Han-nal. Jason Statham nagyszerűen kapcsolódik be a filmbe és méltó ellenfele lesz Torettóéknak.

Fotók: Universal Pictures

Az illetőt Deckard Shawnak hívják, és egy célja van, megbosszulja az öccsét. Shaw számára is a család a legfontosabb, akár Domnak, érte mindenre képes, igazi szemet-szemért elvet képvisel, ráadásul enyhén szólva nagyon különlegesen kiképzett ügynök, gyilkos, akit már az anyacége is eltenne a láb alól, de természetesen nem sikerült nekik.

A főgonosz ezért olyan lett, mint az árnyék és ott csap le, ahol a legfájóbb, vagyis Dom családját veszi célba, az egész csapatot le akarja vadászni. Azért nem lehet akárki a fickó, ha a Dwayne Johnson által játszott Hobbs-t is simán kórházba juttatja.

De nem ilyen egyszerű a sztori, megjelenik egy magas rangú kormányügynök is, Kurt Russell alakítja, aki alkut kínál Domnak. A csapat segítsen neki megtalálni egy hekkert, akit elkaptak a terroristák és találják meg az általa írt programot, a szemet, amivel mindenkit pikk-pakk meg lehet találni, bárhol is van a világban. Mr. Senki, mert a nevét sem ismerhetjük, felajánlja a hekkerért és a programért cserében, hogy Dom használhatja a programot és ezzel ő kerüljön helyzetbe Shaw-val szemben, ne az tudjon a legváratlanabb pillanatokban érkezni.

Az üldözés minden eddigi részt felülmúl, az autók lassan többet vannak levegőben, mint földön és aminek külön érdemes örülni, nagyon sok autós jelenet van és közben igazi akciót kapunk. Mert ez már nem csak egy autós film, ez talán jelenleg az egyik legjobban működő franchise és ha valami már megérte a hetedik részt is, akkor emelni kell a tétet. Hát emelték, nem is kicsit.

Jason Statham és Kurt Russell mellett meg a régi gárda mellett láthatjuk Tony Jaa-t, Djimon Hounsou-t, Ronda Rouseyt is, de akinek sok Trónok harca rajongó fog örülni, a hekker, akit meg kell mentenie a csapatnak az bizony nem egy férfi, hanem a Trónok harcából, a Missandei-t  alakító Nathalie Emmanuel. Szóval durván felturbózták a szereplőgárdát is, nem csak a látványt és a sztorit. És ami még érdekes, végre összefonódik a korábban sokat szidott Halálos iramban: Tokiói hajsza rész is, vagyis Lucas Black is szerepet kapott.

A filmnek viszont van egy szomorú aktualitása, a forgatás vége előtt nem sokkal meghalt Paul Walker, neve egybeforrt a sorozattal, annak ellenére, hogy rengeteg más filmben is szerepelt... Nem véletlen, hogy Vin Dieselék azon is gondolkodtak, nem fogják befejezni a filmet, aztán szerencsére úgy döntöttek, nem tiszteleghetnének szebben Paul előtt, mint ezzel a filmmel. Mi nézők sem nagyon tudunk mást tenni, ezzel a résszel mi is búcsút vehetünk tőle.

 

R.Molnár Gábor