hirdetés

Pofázunk és végünk Miamiban

Pofázunk és végünk Miami

Egy rész úgy látszik nem volt elég a Kevin Hart – Ice Cube párosból itt a folytatás, de már a naposabb Miamiból.

 

 

A Pofázunk és végünk sorozat nem arról szól, hogy komolyan kell venni minden képkockáját, a mondanivalóját és úgy általában bármit is vele kapcsolatban. Egyszerűen csak szórakoztatni akar, és azt többnyire sikeresen teszi. Nincs benne semmi extra, laza feka vígjáték, aki szereti ezt a stílust, nem fog csalódni.

Az alapfelállás: van a kemény James (Ice Cube), a zsaru, akinek a szeme sem rebben és van a túlmozgásos, állandóan pofázó és bajt kavaró, de közben minden helyzetet megoldó próbaidős rendőr, Ben (Kevin Hart). A két figura persze egymás agyára megy, vagyis főleg a morózus James fogadja nehezen a bizonyítani akaró Ben balfékségét.

Ben, pedig nagyon bizonyítani akarja, milyen jó zsaru ő, hiszen éppen készül elvenni James húgát és nem akar beégni leendő sógora előtt. Az esküvő előkészületei folynak, miközben befut egy ügy. A fiúk kicsinálnak egy nagyon veszélyes drogdílert, akinél pendrive-ot találnak, de titkosítva van rajta minden adat. A titkosítást végrehajtó hacker/programozó (Ken Jeong, Másnaposok) kicsit magamutogató és névjegyét megtalálva indul a nyomozópárosunk Miamiba. Ott persze kiderül, hogy az ügy egyáltalán nem olyan egyszerű, mint azt James gondolja, mert a hackert ki akarják nyírni, mert a főszereplőket ki akarják nyírni, mert Maya Cruz (Oliva Munn), a helyi rendőrnő, nagyon dögös és csábító, és Pope (Benjamin Bratt), meg nagyon gonosz.

A történet igazándiból nem tartogat sok eredeti ötletet, de ha nem várunk a filmtől túl sokat és miért várnánk, akkor jól el lehet tölteni vele az időt. Oscar jelölést nem kapott, nem is várt, és valószínűleg a második rész is nyereséges lesz, akár az első volt, különben nem készítették volna el a folytatást. Ice Cube hozza a tőle megszokott nyomozós fejet, Kevin Hart is sipítozik, Ken Jeong meg kábé azt csinálja, mint a Másnaposokban, és ha ott is bevált, akkor most miért ne? Benjamin Bratt meg Olivia Munn meg jól táncolnak, ezt január 21-től meg is nézhetjük a mozikban.

 

mg