A kis kedvencek titkos élete

ˆhirdetés

Végre egy animációs mese, amit ajánlhatunk gyerekeknek is, nem csak tiniknek, vagy felnőtteknek.

 

 

A GRU alkotói nagyon eltalálták A kis kedvencek titkos életét. Az előzetes nagyon tetszett mindenkinek a családban, főleg az a változat, amikor tényleg csak röviden azt láthatjuk, amikor a gazdi kilép a lakásból és elszabadul a „pokol”.

 

A hosszabb verzió, amiben már egy kisebb történetet is kapott a mese, az már riasztóbb volt, elővetítette azt az érzést, amikor az előzetesben megkapjuk az összes poént, aztán tele a mese unalmas jelenetekkel.

De szerencsére itt nem ez történt, végig szórakoztuk családostul a mozit, a történet komoly, van mondanivalója, hiszen a főszereplő kutyus, Max, kap egy tesót, egy másik örökbe fogadott ebet, aki viszont hatalmas, bozontos és természetesen felborítja a gazdi és Max közötti egyensúlyt, hiszen már nem csak Max az egyetlen kedvenc. Megindul a két kutya között a harc, aminek köszönhetően rövid úton a sintérek karmaiba kerülnek, és innen indul a fergeteges akció.

Két szálon kezd futni a mese

Az egyikben Maxék, belecsöppennek az alvilág sötét és bűzös bugyraiba, ahol a vezér a cuki fehér nyuszi, a két kutya meg menekül, de közben egyre távolabb kerülnek az otthontól. A másikban Maxék barátai elindulnak megkeresni a két elveszett kutyát, Gigi, a fehér pihe-puha kutyuslány vezérletével.

A történet annyi akciót tartogat, ami egy rendes akciófilmnek is javára válna, közben aranyos párbeszédek, jól megrajzolt jelenetek és végig a vászonra tapadó szemek. Nincs üresjárat és ez jó, a kicsi nem akart kimenni a mese felénél és nem akart felállni a fotelből és nem akart rohangálni, mert unja az egészet. A 3D-s hatásnak köszönhetően, csak a kezét nyújtogatta, hátha el lehet kapni a kismadarat, vagy belapult a fotelbe, mert rásziszegett egy kígyó. A nagyobb, csak annyiban hagyta: apa, erről írnod kell? Igen. Akkor írd meg, hogy tökéletes.

Nyilván túlzás, meg lehetne keresni a hibákat benne, de felesleges. Jó szórakozást nyújt A kis kedvencek titkos élete. Egy különleges napjába kapunk belátást a kis kedvenceknek. Amiből azért kiderül, a kutyusoknak kábé az a lényeg, hogy jöjjön már haza a gazdi, a cicusok meg blazírt arccal élvezik az életet. És úgy általában, egy ilyen mese után mindenki akarna magának egy kis kedvencet, hogy még gazdagabb legyen az élete és a mindennapjai. Vagy éppen azért nem akar magának állatot, mert meglátja azt az űrt, amit egy állat életében okoz az, ha egy napra egyedül marad, elgondolkozhat azon is, milyen felelősséggel jár az állattartás.

Gyerekeknek is jó szívvel ajánlható mese, a 3D-s hatásnál azért figyelni kell az elején a gyors mozgásoknál az esetleges szédülésre, de utána ki lehet bírni és ad egy nagy adag pluszt a „sima” verzióhoz képest.

 

Molnár Gábor