hirdetés

Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

Elizabeth Hoyt: A sötétség hercege

Elizabeth Hoyt új könyvében visszatérhetünk a 18. századi Londonba, ahol ezúttal is a St.Giles-i kísértet nyomában járhatunk és felfedezhetjük az etikett mögött rejtőző valódi szenvedélyt.

 

Wakefield hercege még kiskorában elvesztette szüleit, ráadásul gyilkosság folytán, amelynek részben a szemtanúja volt. Egész életét arra tette fel, hogy megtalálja a gyilkost. Álruhába rejtőzve, mint a St. Giles-i kísértet, járja éjszakánként az utcákat, miközben hercegi rangjának eleget téve, rangos és gazdag feleséget keres.

 

Artemis Greaves, bár előkelő családból származik, szegény, így kénytelen társalkodónőként élni férjhez menés és gyerekek reménye nélkül, miközben büszke és szabadságra vágyó lényét nehezen rejti el.

A véletlen folytán, a herceg észreveszi a nő szunnyadó vonzerejét, lassanként egyre inkább egymásba szeretnek. A szenvedélynek engedve, Artemis feladja a jóhírét is, miközben a férfi őrlődik érzelmei és hercegi kötelessége között.

Az írónő érdekesen bonyolítja a történetet, kapunk izgalmakat, romantikát és szenvedélyt is, miközben betekinthetünk, milyen lehetett a 18. századi London. Nem csak a pompát és a ragyogást láttatja velünk Hoyt, hanem az árnyoldalt is.

A regény főszála mellett a mellékszereplőkről nem derül ki minden, nem is zárul le az ő történetük. Elizabeth Hoyt számos könyvet írt, melyeknek főhősei más történeteiben is felbukkannak mellékszereplőként. Így többször is visszatérhetünk ebbe a romantikus világba, és követhetjük a St. Giles-i kísértet útját, aki igazából nem is csak egy személy: minden könyvben más előkelő bátor férfi osztja az igazságot London utcáin.