hirdetés

A császárság kincse 40-44. rész tartalma

A császárság kincse 40-44. rész tartalma

 

 

2017.01.09., Hétfő 14:30 - 40. rész - A dalocska titka

Tangviszi rátámad Ki úrnőre, de Bej Szu időben értesíti Vang Jut és társait, akik segítségére sietnek. Tangviszi csúnyán megsebesül. Vang Junak feltűnt a korjói faluban egy dalocska, amit a gyerekek énekelnek. Szüng-Nyánggal együtt úgy érzik, az lehet a kincs rejtekének titka. Végül Szüng-Nyángnak sikerül megfejtenie. A fondorlatos császárné közben tovább szervezkedik.

2017.01.10., Kedd 14:30 - 41. rész - Kincskeresők

Miután Vang Ju és Ki úrnő Bej Szu segítségével ügyesen kijátszották Bajant és Tangviszit is, tervet szőnek a kincs elszállítására. Ennek érdekében különös dolgok történnek a palotában, így az egész udvartartás kénytelen átköltözni a Régens házába. Tal-Tal, aki rájön, hogy felültették, már késve ér haza.

2017.01.11., Szerda 14:30 - 42. rész - Változó idők

A becsvágy fűtötte új Régens bíztatására a császár fegyverkezésre szólítja fel a kormányzókat, hogy hódító hadjáratba kezdjen. Szüng-Nyáng hiába próbálja lebeszélni róla Bajant és az uralkodót. Vang Ju úgy dönt, hogy kamatoztatja a háborús helyzetet, Jom Bjong Szu és Tangviszi pedig az Anyakirálynő gyűlöletét kihasználva próbálják Ki úrnőt befeketíteni a császár szemében. Eltelik 5 év. A kezdeti sikerek után a mongol sereg sorra veszíti a csatákat.

2017.01.12., Csütörtök 14:05 - 43. rész - A gyermek követ

A császár csalódottságában egyre többet iszik. Maha nem érti, apja miért nem szereti úgy, mint a másik fiát. Az Anyakirálynő és Bajan tervet szőnek Vang Ju ellen. Hogy az udvarba csalják, követet küldenek hozzá, az ifjú Mahát. Bjong Szu és Tangviszi közben tanakodnak, hogy ki lehet a Sasok Házának ura, akiről már bizonyosan tudják, hogy a palotában él.

2017.01.13., Péntek 14:30 - 44. rész - Száműzetés

A császár védené kedvenc hitvesét, de az Anyakirálynő eltökélten próbálja kicsikarni Vang Juból a vallomást, miszerint Ki úrnő volt a cinkosa az állítólagos bűntetteiben. Szüng-Nyáng a kormányzók segítségét kéri Korjó királyának védelmében és elárulja nekik Maha titkát. A császár parancsára a Régens kénytelen berendelni az udvarba cinkosát, a számadókönyv hamisítóját, akit útközben akarnak meggyilkolni, nehogy ellenük valljon. Ám tervük kudarcba fullad.