hirdetés

Zen üzenetek

Jon J. Muth: Zen üzenetek

Három elgondolkodtató történet, ami fiataloknak szól, de mindenkinek életet könnyítő tanulságokkal szolgál. Mesék a mesében.

 

Víztükre, a panda, megismerkedik három testvérrel. Később, mind a három testvér felkeresi külön-külön, a panda meg egy-egy történetet mond nekik.

 

Az elsőben a Holdról és a bácsikájáról, akihez egy éjjel betört egy rabló. Ehhez a történethez kapcsolódóan, megismerhetjük, milyen a japán vers. Élményszámba megy elolvasni a haiku verset, amely tömör, könnyed, de mégis elképesztően mély tartalmú.

Aztán mesél a szerencséről, amit nem is olyan könnyű felismerni, majd elmeséli a három közül talán a legmeglepőbbet, amely a felesleges terhek cipeléséről szól.

A könyvből megismerhetjük röviden, mi a zen, valamint választ kapunk, miért is Víztükre a panda neve. Miközben olvassuk a történeteket, hatalmas teher gördül le a szívünkről, szeretet és nyugalom költözik a helyére.

A könyv illusztrációját Caldecott-díjjal jutalmazták. A mese akvarell, a panda lélekemelő zen történetei meg tusrajzokon elevenednek meg.

 

Molnár Gábor