hirdetés

Charlotte Link: Hazug múlt

Charlotte Link: Hazug múlt

Izgalmas, olvasmányos ugyanakkor elgondolkodtató krimi melyben egy pillanatra sem csökken a feszültség.

 

 

Borzalmas gyilkossággal indul a történet, melynek mintha sehogy se lenne értelme mivel egy köztiszteletben álló, lánya által bálványozott feddhetetlen rendőr az áldozat.

 

A lánya, Kate élete összeomlik, bár már előtte is magányos és sikertelen volt, de most már az apja sem maradt neki. Lévén maga is rendőr, nyomozni kezd a saját szakállára és meglepő dolgokat tud meg az apjáról.

Az ügyben közben a helyi rendőrség is nyomozást indít, Kate velük is kapcsolatba kerül. De vajon kinek a megérzései a helyesek a gyilkossággal kapcsolatban?

Ahogy Kate követi a nyomokat, egyre újabb és újabb holttesteket talál, miközben a rendőrség által követett szálon is pörögnek az események.

A népszerű német írónő remekül gombolyítja a szálakat, fenntartja a feszültséget és az izgalmat. Eközben tartózkodik a kliséktől: nem egyértelmű sohasem a következő lépés. Nem egyszerűen borzongást kelt, de el is gondolkodtat. Vajon fel lehet-e dolgozni az igazságtalanságokat? Mi az, ami segíthet túllépni a szenvedéseken? És van-e olyan, hogy igazság?

Minden szereplőnek megvannak a saját nehézségei saját traumái, amit különféleképpen tudnak, vagy épp nem tudnak feldolgozni, és bár egymás mellé sodródnak, valódi kapcsolat nem alakul ki közöttük. A titkokra apránként derül fény és kiderül, hogy semmi sem fekete-fehér.