hirdetés

9 tipp, hogyan tegyük boldogabbá az ünnepeket?

Karácsonyi dísz

Kilenc tipp, hogy ne legyen rohanás, aggódás az ünnep

 

Közelednek az ünnepek, és egyre inkább aggódunk azon, hogy minden tökéletesen sikerüljön. Olyan ajándékokat adjunk, amelyeknek örülnek a szeretteink, a lakás tökéletes rendben legyen, mindenki boldog legyen és elégedett. De éppen az ezek feletti aggodalmak tehetik az ünnepeket feszültté és rohanóssá. Mit tegyünk, hogy ez ne így legyen?

 

1. Állítsuk fel saját fontossági sorrendünket, és aszerint szervezzük a teendőket!

Talán érdemes szem előtt tartani, hogy elsősorban a szeretteink a fontosak, nem a tárgyak vagy a takarítás.

2. Szembe kell néznünk azzal, hogy esetleg csalódást okozunk valakinek!

Időnként muszáj nemet mondanunk, ha már nem bírunk a tennivalókkal, ne menjünk tönkre abban, hogy mindenkinek a kedvére próbálunk tenni!

3. Fogadjuk el, hogy időnként magunknak is csalódást okozunk!

Ne törekedjünk a tökéletességre, engedjük el magunkat kicsit!

4. Másoktól se várjunk el túl sokat!

Senki se tud a gondolatainkban olvasni, és pont azt az ajándékot adni, amire vágyunk.

5. Ne legyünk kibírhatatlanok!

Vegyük észre, hogy mi az, ami kihozza belőlünk a legrosszabbat, és próbáljuk elkerülni. Gyakran túl sokat akarunk belezsúfolni egy napba, és ez türelmetlenné tesz minket.

6. Vezessünk biztonságosan!

Kössük be a biztonsági övet, ne hajtsunk túl gyorsan, ne igyunk vezetés előtt, ne telefonáljunk vezetés közben és figyelmesen vezessünk! Ne hagyjuk ittasan vezetni barátainkat sem! Ilyenkor az ünnepek alatt erre fokozottan oda kell figyelni.

7. Gondoskodjunk magunkról is!

Amikor csak lehetséges, iktassunk be szüneteket a tennivalók közé! Igyunk meg egy kávét egy baráttal, vagy sétáljunk egyet, bármit, ami kikapcsol minket.

8. Találjunk valamit mindennap, amiért hálásak vagyunk!

Ez nem csak az ünnepek alatt hasznos: ha arra figyelünk, hogy mi mindenért vagyunk hálásak, az egészségesebbé és boldogabbá tesz minket.

9. Találjuk meg a saját módunkat arra, hogy egészségesen biztonságban és örömmel töltsük el az ünnepeket!

 

És végül: ne essünk kétségbe, ha nem sikerül mindez 100%-osan, ezek mindegyike hosszas gyakorlást igényel, már az is eredmény, ha valamelyik sikerül. A lényeg, hogy hozzuk meg a döntést, hogy változtatunk a hozzáállásunkon, hogy nyugodtabban tölthessük az ünnepeket és a további mindennapokat!