hirdetés

Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Sabrina Jeffries: Karácsonyi csoda

Igazi karácsonyi történet, melyben családok egymásra találnak, régi sérelmek feloldódnak, nem hiányzik belőle a szenvedély, az érzelem és a karácsonyi csoda.

 

Sabrina Jeffries új könyve igazi karácsonyi történet – ahogy a címe is mutatja – melyben a szeretet győzedelmeskedik, a családok egymásra találnak, a régi sérelmek feloldódnak a Karácsony közeledtével. Emellett romantikus történet is a javából, amelyből nem hiányzik a szenvedély sem, de mégis kiderül, hogy érzelmek nélkül az sosem elég.

 

Főhős az elveszett kisfiúból férfivá érett Pierce, aki megörökölte apja grófi címét annak halálakor, bár a családja 8 éves kora óta tudni sem akar róla. Kicsapongó életmódja mögött nagy fájdalom lapul, nem hisz a szeretetben, mivel úgy érzi még az anyja sem szerette, elárulta őt.

Az anyja társalkodónője, Mrs. Stuart nem érti, hogy szeretett úrnőjét miért utasítja vissza a fia, nem ismeri a múltjukat, de kezébe veszi az eseményeket és megpróbálja kibékíteni az anyát és fiát. Azzal viszont nem számol, hogy beleszeret Pierce-be.

Nem szokványos szerelmi történettel van dolgunk, ahol a szereplők csak a jelenben élnek és csak egymás közt kell lerendezniük konfliktusaikat a boldog befejezéshez. Itt lényeges a múlt, a gyermekkor, annak a tanulságával szembesülhetünk, hogy a múltbéli fájdalmak feloldása nélkül nem lehet képes az ember igazi szeretetre, még akkor sem, ha lelke mélyén vágyik rá. Személyes fejlődéstörténet is a regény, amelyben a férfi képessé válik arra, hogy szembenézzen kisfiúkori sérelmeivel és kiderítve az okokat, újra hinni tudjon a szeretetben.

Egyedi a könyvben a romantikus regények között ez az anyához kapcsolódó szál, amelyhez kapcsolódó titkokra nagyon lassan derül fény, ami fokozza a kíváncsiságot és izgalmakat: vajon mi vehet rá egy anyát arra, hogy megtagadja a gyermekét, és teljes mértékben elutasítsa? És vajon lehet-e erre olyan magyarázat, ami feloldja az ezzel okozott fájdalmat a gyermek lelkében?

Ahogy a könyv címe is mutatja, ez már a csoda kategóriájába tartozik, de Karácsony közeledtével semmi sem lehetetlen.