hirdetés

Cinda Williams Chima: Lángvető

Cinda Williams Chima: Lángvető

A Megrendült királyságok első részének ajánlója

 

 

Magával ragadó történet egy varázslatos világban, ahol mágusok és sárkányok élnek és senki sem az, mint akinek látszik. Remek fantasy regény a többszörös New York Times Bestseller írónő, Cinda Williams Chima tollából, a Megrendült királyságok trilógia első része.

 

Ád a Szürke Farkas királynő fia, aki apja halálakor otthagyja hazáját és családját, hogy tanuljon, még jobb mágus váljon belőle, s így bosszút tudjon állni a gonosz Elán királyán. A saját hibájának érzi, hogy csapdába tudták csalni az apját, így bűntudattól hajtva, nem tér vissza anyjához és húgához. Álnéven és álruhában megy el Levendula iskolájába, ahol a gyógyítókat képezik.

Az évek során sokat tanul, egyre jobb gyógyítóvá válik, de még mindig az indulatai, az érzései vezérlik és ez olykor veszélybe is sodorja. Az iskola szüneteiben pedig tovább folytatja bosszúhadjáratát, öli a király embereit, a gyászmadarakat.

Nem marad sokáig egyedül, Ád, találkozik Szonjával, aki robbantóként dolgozik a bányában. A fiatal lány mágusjelet visel a tarkóján, talán ezért a különleges képességéért üldözik az egész birodalomban és vadásznak rá? A két fiatal útja innentől kezdve egy irányban vezet, felismerik egymásban a közös sorsot és a szándékokat, ami erőt ad nekik a gonosz király elleni harchoz.

A gonoszok és jók világába csöppenünk, ahol azért sose tudhatjuk, hogy végülis, ki melyik csoportba tartozik, ki is ő valójában. Megérkeznek az Északi földekről a császárnő emberei, akik ugyancsak mágusok, bár máshogy, mint a Zordonföldiek. De nem tudni mi is a császárnő valódi szándéka. A mágusok jót akarnak-e vajon vagy gonoszak ők is?

Igazi mese, érdekes szereplőkkel, olvasmányos történettel, amelynek végigolvasása után már várjuk is a következő részt, hogy visszakerülhessünk a mágusok birodalmába.