Almásy Katalin: Kati-patika

Olvasmány mindenkinek, aki bízik a természet gyógyító erejében. Könyvajánló.

 

 

Almásy Katalin könyve hasznos és érdekes tanácsokat kínál az egészségünkkel kapcsolatos sokféle problémára, alapvető olvasmány mindenkinek, aki bízik a természet gyógyító erejében, és nem kizárólag gyógyszerekre akar támaszkodni.

 

Almásy Katalin természetgyógyász, fito-terapeuta és reflexológus új könyve számtalan hasznos tanácsot és praktikát foglal össze azok számára, akik szeretnék megismerni a gyógynövények, illóolajok, ételek gyógyító hatását. Sokoldalú, minden gyakran előforduló problémára és kérdésre választ találhatunk benne, segítségével könnyen eligazodhatunk a gyógyító természet világában. Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a természetesség, a gyógyszerek helyett egyre inkább a természetes, enyhébb, mellékhatások nélküli gyógymódokat keressük. Ehhez nagyszerű kézikönyvet jelent a Kati-patika, melyet akár egyszerre elolvasva, akár egyes problémákra választ keresve hasznosan forgathatunk.

A könyv évszakok szerint részletezi az egyes időszakokban felmerülő egészségügyi problémákra adható természetes gyógymódokat, az évszakra jellemző és akkor hasznos zöldségeket, gyümölcsöket, valamint gyógyhatású tevékenységeket.

Nagyanyáink talán még jobban ismerték a házi gyógymódokat, amikor nem állt rendelkezésre ennyi gyógyszer, ma már szükség van egy ilyen átfogó ismertető könyvre ahhoz, hogy legyen hova fordulni házi gyógymódokat illető kérdéseinkkel. Ez a könyv tényleg teljesíti is ezt az elvárást, érdekes és hasznos egyben, bármikor levehető a polcról, ha felmerül valamilyen kérdés. A szép képek, a színes megjelenés és kezelhető méret teszi még vonzóbbá és egyben praktikussá a könyvet.