hirdetés

Sabrina Jeffries: Mire vágyik egy herceg?

Sabrina Jeffries: Mire vágyik egy herceg?

Kaland, szenvedély és egy izgalmas olvasmány a 19. századi Angliából.

 

Lisette nem hétköznapi fiatal hölgy. Fivérei közt nő fel, akikkel bármi ellen megvédik egymást. Van is mitől megvédeni, hiszen édesanyjuk nem volt az apjuk felesége, így halálával az apa házasságból született fia könnyen kisemmizi őket a vagyonukból, és még Lisette fivérét, Tristant is lopással vádolja meg, ami pedig akasztással jár, ha elkapják. Kalandosan indul hát a történet, majd még kalandosabban folytatódik.

 

Lisette pár évvel később már másik fivérével, Dommal együtt a Nyomozóirodájukban dolgozik, ahova egyszer csak betoppan egy valódi herceg, aki azt állítja, hogy Tristan üzent neki.

A herceg stílusa hercegien dölyfös, ami a tűzrőlpattant büszke Lisette-et roppantul irritálja. Mégis meglátja a kaland és utazás lehetőségét, ami mindig is vonzotta, így együtt indulnak el megkeresni Tristant Franciaországban. Az út során persze alkalmuk nyílik megismerni egymást és kezdeti pusztán fizikai vonzalmuk átalakul valami másba, amit maguknak is nehezen vallanak be.

Ahogy az írónőtől már megszokhattuk szenvedélyben és érzésekben nincs hiány, miközben azért nem csak erre korlátozódik a könyv, kapunk egy izgalmas történetet, rejtélyeket, fordulatokat, humoros párbeszédeket és kidolgozott figurákat. A sablonok, amik egy romantikus történethez kellenek, megvannak, mégis élettel töltődnek meg és nem válnak öncélúvá. A zárkózott és sebzett magányos herceg és a határozott, büszke, makrancos hölgy kialakuló vonzalma a 19. századi arisztokrácia világában nem jelent újdonságot, de a jól megírt párbeszédek és történet mégis eléri, hogy jól érezzük magunkat a könyv olvasása közben.