hirdetés

Tuba Büyüküstün, a Bosszú vagy szerelem főszereplője

Tuba Büyüküstün, a Bosszú vagy szerelem főszereplője

Ismerjük meg kicsit Tuba Büyüküstünt, a Bosszú vagy szerelem főszereplőjét

 

 

A Bosszú vagy szerelemben Sühant játszó színésznő Hatice Tuba Büyüküstün néven született Isztambulban 1982. július 5.-én. Őt tartják a legszexibb török színésznőnek, számos díjat nyert, rendkívül népszerű a hazájában.

 

Tuba kezdetben tévéreklámokban szerepelt, majd 2003-ban debütált a Makami szultán című tévésorozatban. 2004-ben egy újabb sorozat után, a Gülizar című tévéfilmben játszott főszerepet. Ezután több tévéfilmben és sorozatban is játszott, majd 2006-ban A vizsga című filmben Jean-Claude Van Damme partnere volt. 2010-ben játszotta első mozi főszerepét a Yüregine Sor című filmben. 2012-ben jelölték a Nemzetközi Emmy díjra legjobb színésznő kategóriában a 20 perc című drámasorozatban nyújtott alakításáért. 2014-ben a Török UNICEF jószolgálati nagykövetévé választották.

2011. július 28.-án házasodott össze Onur Saylak török színésszel Párizsban. 2012 januárjában ikerlányai születtek: Maya és Toprak. 2017 júniusában elvált férjétől.

 

Érdekesség, hogy a Bosszú vagy szerelem sorozat eredeti címe Cesur ve Güzel, amely szó szerint annyit tesz: bátor és gyönyörű. Azaz a férfi főszereplő neve azt jelenti: Bátor.