hirdetés

Charlotte Link: A róka völgyében

Charlotte Link: A róka völgyében

Hátborzongató események és hétköznapi emberek, egy izgalmas és rendhagyó krimi Charlotte Linktől.

 

Ryan kisstílű bűnöző, aki egy profi uzsorás karmai közé kerül. Ahhoz, hogy megszerezze a pénzt, amivel tartozik neki, elrabol egy nőt, Vanessát, akiért váltságdíjat akar kérni. De mielőtt ezt megtehetné, egy kocsmai verekedésért lecsukják, és így senki sem tud az elrabolt nő hollétéről. Ryan félve a nagyobb büntetéstől nem mer szólni róla senkinek, így viszont a nő meghal.

 

A regény tulajdonképpen ezután kezdődik, amikor Ryan két és fél év elteltével kiszabadul a börtönből. Több szereplő szempontjából követhetjük a történéseket: ott van Ryan, a volt barátnője, Debbie, és a jelenleg vele törődő nő, Nora, az elrabolt nő férje, Matthew, és az ő újdonsült barátnője Jenna. Matthew nem tudja lezárni magában felesége eltűnését, amíg nem tudja, mi történt vele. Új kapcsolatba sem képes kezdeni Jennával, mert akörül forognak a gondolatai, hogy mi történhetett Vanessával. Jenna nem tud megfelelő kapcsolatot kialakítani a férfiakkal, hol bárkinek a karjába veti magát, hol feláldozza magát egy vele nem eléggé törődő férfiért. Debbie már lezárta a kapcsolatát Ryannel, mégis újra utoléri a múlt. Nora még a börtönben ismerkedik meg Ryannel, ismeretlenként kezdi el látogatni őt, csak hogy valaki megmaradjon mellette, a szabadulás után szállást ad neki, gondoskodik róla, egy párként kezeli magukat, bár a férfi nem akar tőle semmit.

Mindenkinek megvannak a problémái, igazi főszereplő nem is igen van, sokak szemszögéből követhetjük a kezdeti események utóhatásait. Mindenkinek megvannak a saját hétköznapi emberi küzdelmei, senkit sem lehet egyszerűen jónak vagy rossznak tekinteni, még Ryan-t se.

A krimi központi szála nem is teljesen az elrablás és annak kiderülése, hanem inkább a hatások, amikkel ez volt az érintett emberekre. Nem egy klasszikus krimivel van tehát dolgunk, nem a nyomozást követhetjük, vagy a tettes kiderüléséért izgulhatunk, hanem inkább a dolgok hátterével ismerkedhetünk meg jobban. Közben azért egyre újabb bűnügyek történnek, amikről nem lehet tudni, hogy ki követi el őket, de mintha mind összefüggene Vanessa elrablásával és Ryannel. Izgalmakban így nincs hiány, a borzalmakat az írónő nagyon közel hozza a hétköznapokhoz: nála láthatjuk, hogy milyen apróságokon múlhatnak dolgok, életek, még csak nem is feltétlenül kell hozzá gyilkos szándék.