hirdetés

Linwood Barclay: Széthullás

Linwood Barclay: Széthullás

Egy titokzatos gyilkosság a kisvárosban, nyomozás, rejtélyek az izgalmas krimisorozat első részében.

 

 

David Harwood kénytelen feladni jólfizető bostoni munkáját és visszaköltözni fiával szüleihez a kisvárosba, ahol viszont hamar megszűnik a neki állást ajánló újság. Ráérő idejében benéz unokatestvéréhez Marlához, aki nemrég veszítette el kisbabáját és ezt nem sikerült még feldolgoznia. De akkor miért van nála egy kisbaba, amikor David hozzá érkezik?

 

Kiderül, hogy a baba azé a nőé, akit meggyilkolva találnak nem sokkal messzebb. David nyomozásba kezd a rendőrséggel párhuzamosan, hogy kiderítse az igazságot, és megvédje unokatestvérét, ha ártatlan. Az egyetlen nyom a megölt nő bébiszittere, aki viszont eltűnt. Nem könnyű a nyomozás, ráadásul közben David fiával is zűrök vannak az iskolában.

A regény több szálon fut, követhetjük a rendőrt, aki nyomoz az ügyben, és Davidet, aki a családja miatt érintett az ügyben. Közben egyre inkább úgy tűnik, hogy az események nem most kezdődtek, hanem a múltba nyúlnak vissza.

Jól megrajzolt figurákkal találkozunk, akik nem a kisvárosi krimik sablonjait követik, sokkal inkább emberiek, mindenkinek megvan a maga története, múltja és talán takargatnivalója is.

Izgalmakban nincs hiány, egyre újabb bűnügyek történnek, amelyekről nem tudni összefüggenek-e egymással egyáltalán, vagy sem. Rejtélyes szálakat követ a rendőr, miközben David inkább a saját családjának ügyeit igyekszik kibogozni.

A végén nem kapunk mindenre választ, sőt, sok szál nyitva marad, hiszen a könyv egy háromrészes sorozat első kötete. Így nem is kapunk megnyugtató megoldást a kérdésekre, és izgatottan várhatjuk a folytatást, remélhetőleg minél hamarabb.