hirdetés

Bosszú vagy szerelem 39. rész hosszabb tartalma

Bosszú vagy szerelem 39. részének hosszabb tartalma

 

 

Fügen asszony teljesen összeomlik, azt hiszi, baja van a fiának, de még időben érkeznek és megnyugtatja az anyukáját. Sühan könnyezve ott hagyja őket és elmegy a birtokra, ahol mindenki a tüzet oltja. Mire odaér, eloltják a tüzet, Cahide azért tesz egy pikírt megjegyzést, majd az apja sem fogadja örömmel. Megjegyzi, „mindenki jól van, hála nekem, mondd meg a férjednek, most sem sikerült”.

 

Fügen asszony attól fél, hogy Cesur is feladja, mint az apja. Azt hiszi, hogy a szerelme öngyilkos lett, de Cesur próbálja megnyugtatni, hogy nem adta fel, csak megakadályozták. Fügen asszony végül elmond neki egy nagy titkot, egy verset: „Meghalni könnyebb, sokkal könnyebb, mint szeretni. Ezért én az életet választom, szerelmem.”

Adalet is rendet rak a gyógyszertárnál, majd telefonon megkérdi Tahsint, ugye ma este, már nem lesz több ilyen incidens, megnyugtatják, nem lesz. „Ha valamit tényleg tenni akarsz a faluért, akkor add vissza a jogaikat” - javasolja Sühan az apjának. „Neked kell megvédeni az embereket” - csatlakozik Korhan is. A beszélgetés vége az lesz, hogy Sühan csak akkor léphet be újra a házba, ha belátja tévedett. Tahsin senkit sem akar látni az Alemdaroglu családból. Korhan kéri Sühant, próbáljon hatni Cesurra, szinte már könyörög neki, nem az apja miatt, hanem a fia miatt. Sühan egyre nehezebb helyzetbe kerül, nem tudja, mitévő legyen, Korhan is szenved, nem akarja elveszíteni a testvérét.

A postán már pletykálnak az elvett levélről, Necla barátnője szerint Tahsin elkérte a levelet, majd erre felfordulás lett a főtéren, biztos Korludag áll az egész mögött.

Sühan visszatér az Alemdaroglu birtokra és a festményeket nézi a falon, majd a fotót, amit bizonyítékként használhat majd fel Cesur az apja ellen. Óriási érzelmi hullámzás gyötri a lelkét. Megégeti a kezét, a kép majdnem beleesik a tűzbe, annyira megijed Cesur érkezésére, a férfi óvatosan bekeni a kezét nyugtató krémmel.

Sühan megkérdi Cesurt: „Ha őszintén szeretnél, meg tudnál bocsájtani az apámnak?” Cesur erre végül csak annyit tud mondani: „A mi házasságunk nem őszinte.” Kimegy a házból és a könnyeivel küszködik, mivel ő is szerelmes, nem csak Sühan.

Cesur és Kemal reggel az ügyészségre megy odaadni a képet, közben hívja Necla és elárulja neki, megtudta, a levelet a börtönből küldték. A lány szerint Turan küldhette a levelet, Cesur nem érti, mit akarhat tőle a férfi.

Sirin reggel elmondja, Cesurnak tegnap nehéz estéje volt, nehezen tudta lenyugtatni az anyját. Fügen asszony egész végig csak azt hajtogatta, hogy az apja feladta, feladta, majd mikor már megnyugtatta az anyukáját, bejött a nappaliba és némán a képeket nézte. Ez az egész más megvilágításba helyezi Sühan számára a tegnapi reakciókat. Megkérdezi Sühan Sirintől, ha kiderül, hogy Cesur apja mégis öngyilkos lett, akkor mi lesz? Sirin szerint, akkor a férfi összeomlik. Sühan erre megjegyzi, az apja meg tiszta lesz. Sirin sajnálkozik, hogy a gyerekek fizetnek a múlt bűneiért.

Sühan Reyhan segítségével belopózik a birtokra, hogy felmehessen a padlásra, átkutatni anyukája dolgait. Reyhan elárulja a lányának, megint látta Cahidét és Bülentet, majd megjegyzi, a tűzben senkiben sem merült fel megkérdezni, mit keres ott Bülent.

Hülya egy képet küld Cahidének és Korhannak, amin félreérthető helyzetben van a férfival és kéri vissza az útlevelét, vagy elküldi a képet az újságoknak. Majdnem kiderül Tahsin előtt is a dolog, aminek nem örülnének, mert Korhan kapna rendesen az apjától.

Banu és Cesur bemegy a börtönbe és sikerül beszélniük Turannal. A férfi értetlenül áll a helyzet előtt, nem tudja, milyen levélről van szó.

Sühan sírva olvassa az anyukája naplóját, majd eszébe jut, a halála előtt az anyukája azt mondta: „csak azt bánom, hogy feladtam”. A padlásról meghallják Adalet asszony telefonálását és meghallják, hogy azon aggódik, nehogy egy Risat nevű férfival találkozzanak Cesurék. Cesur kifelé menet a börtönből beszél Mihriban asszonnyal és ekkor tudja meg, hogy Risat, Adalet bátyja is abban a börtönben van.

Egy titokzatos férfi is megjelenik a börtönnél és régi barátként üdvözlik egymást a börtönigazgatóval, valószínűleg Tahsin embere. Sühan megjelenik Adalet asszonynál és szemtől szemben megkérdi, ki az a Risat. Miért kell az apjának megállítania Cesurt, hogy ne találkozhassanak vele? Banu kideríti, hogy Risat harminc éve a börtönben van. Sühan megtudja Cahidétől, hogy Risat Adalet bátyja. Adalet azzal védekezik, azért nem akarja, hogy Cesur találkozzon vele, mert ha valaki bántani akarja Tahsint, akkor mindig Adalet asszonyt kezdik támadni a bátyján keresztül, mert mindenki tudja, hogy ez neki érzékeny téma, majd sírva fakad.