hirdetés

Nora Roberts: Az Őrzők trilógia

Nora Roberts: Az Őrzők trilógia

Mesebeli történet a gonosz elleni harcról, varázslóval és látóval, időutazással és farkasemberrel, miközben a szerelem sem hiányozhat. Az örzők trilógia ajánlója.

 

 

A történet három kötetből áll, melynek első részében A sors csillagaiban megismerjük a főhősöket, ahogyan ők is egymást. Lassanként gyűlnek össze, Sasha a fiatal nő „vezérletével”: Sashának látomásai vannak, de nem meri magát megadni nekik. Azokról, amiket lát képeket fest, és egy nap úgy dönt, elindul álmai színhelyére, Korfura. Itt találkozik a többiekkel, akiket bár sosem látott, mégis lefestette őket a látomásai alapján.

 

Három férfi és három nő gyűlik össze, akik közül mindenki tudja, hogy a sors csillagait keresik, és hogy valamiként összetartoznak. Réges-régen a királynő születésekor a három tündér három csillagot bocsátott az égre, de a gonosz negyedik tündér elérte, hogy a csillagok lehulljanak. Mégsem tudta megszerezni azokat, mert a három jó tündér elrejtette őket. Ezek a sors csillagai, amiket meg kell a csapatnak találnia és visszavinnie az Üvegszigetre, hogy legyőzzék a gonoszt.

Mindannyian fontosak a csapatban, mindenkinek van valami különleges képessége, amit mégis titkol a többiek elől. Apránként derülnek ki a titkaik, ahogy egyre közelebb jutnak a csillagokhoz, egyre jobban megismerik egymást és egyre szorosabb lesz köztük a kötelék is. Nem csak csapatként, hanem páronként is. Sasha és Bran, Annika és Sawyer, Riley és Doyle. Mindhárom párról szól egy-egy kötet, ahogy mindháromban megtalálnak egy-egy csillagot.

A sors csillagaiban Sasha lassan megtanulja uralni a képességét, nem félni tőle, felhasználni a csapat és a csillag megtalálása érdekében. Beleszeret Branbe, akit már álmaiban is látott, és szerelmük új erőt ad nekik.

A sóhajok vizén a második része a történetnek, Capri szigetén játszódik, ebben megismerjük Annika titkát, megtalálják a második csillagot és kiderül, hogy a sok nehézség ellenére be tud-e teljesülni szerelmük Sawyerrel.

Az üvegsziget az utolsó rész, Írországba jutunk, ahonnan Doyle származik. A csillag megtalálásához szembe kell néznie múltjával, megbocsátani magának és közel engedni magához a többieket, főként Riley-t.

Mindannyiuknak meg kell küzdenie a csapatért, az érzéseikért, el kell fogadniuk magukat és a képességeiket, amik mássá teszik őket, mint a többi embert. A kalandok során lassanként alakul ki bennük az érzés, hogy mind értékesek egyesével és egyben hasznosak a csapatnak, csak együtt tudják elérni a célt, amellyel megmenthetik a világot. Az érzéseik és önmaguk felvállalása valamint a köztük lévő egység a titka a sikerüknek, ahogyan ezt ők maguk is lassan felismerik.

A mesebeli hármas szám végigvonul a történeten: a három csillag, a három férfi és a három nő, akik az őrzők csapatát alkotják. Nora Roberts gördülékeny stílusával könnyen belemerülhetünk ebbe a mesebeli világba, van szerelem és kaland, a helyszínek is varázslatosak, és a hat különböző szereplő, akik érdekesek, titokzatosak, de együtt remek harcos csapatot alkotnak.