hirdetés

Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus

Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus

Folytatódik a papírmágus trilógia, az újabb részben tovább követhetjük Ceony, a papírmágus tanonc és Thane mágus kalandjait.

 

Ceony az első részben, A papírmágusban, került Thane mágushoz tanulni, és bár kezdetben nagyon nem akart papírmágus lenni, végül megszerette ezt a mágiát, és a tanárát is. Azért, hogy megmentse tanárát a gonosz varázslónőtől bejárta Emery Thane szívét (képletesen és a valóságban is), és sok mindent megtudott róla.

 

Miután legyőzte a varázslónőt, még mindig nem élhet és tanulhat békében Emery házában, hiszen a legyőzött ellenségnek voltak barátai. Az ellenségei metszők, azaz az emberi vérrel varázsolnak, és bosszút akarnak állni rajta, valamint megtudni, hogyan menthetik meg a varázslónőt. A gonosz Grath és Saraj mindent megtesznek, hogy elkapják, illetve megöljék őt, így kalandban ezúttal sincs hiány.

A papírmágia után most megismerhetjük az üvegmágusok varázslatait, újabb titkok derülnek ki a mágia világáról, melyek az egész addigi világot veszélybe sodorhatják. Szinte bármelyik anyaggal létezik varázslat, és mindegyik hasznos lehet, főleg, ha éppen menekülni vagy harcolni kell. 

Az első rész után folytatódik tehát a varázslók világában való kalandozás, belemerülhetünk az író által megteremtett varázslatos, olvasmányos történetbe. Elképzelhetjük, milyen lenne különleges képességek birtokában lenni, miközben láthatjuk, hogy az emberi érzések még a mágusok közt is fontosak. Ceony szerelmes Emerybe, de vajon viszonozza-e érzéseit a férfi, vagy viszonozhatja-e? És vajon hogyan lehet legyőzni a legerősebb mágusokat, akik akár ölnek is a céljaikért?

A gonosz és a jó, a varázslatok világa mindig vonzó, hiszen valami újat nyújt, mint amit a hétköznapokban tapasztalhatunk, azoknak, akik szeretik a meseszerű történeteket és főként tetszett az első rész, Az üvegmágus sem okoz csalódást.

CHARLIE N. HOLMBERG: A PAPÍRMÁGUS

A papírmágus igazi mese, van benne varázslat, főgonosz, ármány és szerelem, küzdelem és siker.

A papírmágia egy varázslatos világ, ahol bármit, amit megalkotsz papírból, életre keltheted, csak hinned kell benne, és el kell tudnod képzelni.

No meg persze tökéletesre kell hajtogatni, de ez egy mágustanonc számára csak gyakorlás kérdése, Ceonynak pedig különleges tehetsége van hozzá.

 

Ha érdekel az első rész, akkor olvasd tovább A papírmágus korábban megjelent ajánlóját a Holdponton

A papírmágus ajánló

Érdemes tovább követni az első részben megismert szereplőket, mert további érdekességek és izgalmak várnak ránk a második részben is.