hirdetés

Bosszú vagy szerelem 27. rész hosszabb tartalma

Bosszú vagy szerelem 27. részének hosszabb tartalma

 

Adalet nem érti, miért futamodik meg Tahsin, de a férfi csak előbb látni akarja, mit akar tenni Cesur, szerinte támadás előtt jobb visszavonulni.

 

Sühan elmegy az apját meglátogatni Adalet asszony házánál, ahol már ott van a rendőrfőnök is és az asztalon a Hasan Karahasanoglu ügy papírjai is hevernek. Az apja azt mondja a lányának, azért vannak itt a papírok, hogy kiderüljön, mivel is vádolja őt Cesur és tiszta vizet akar önteni a pohárba, hogy megnyugodjon végre a férfi. A rendőrfőnök szerint, a család kérésére balesetként van bejegyezve az eset, de egyértelműen öngyilkosság történt. „Amint látod, én csakis a békére törekszem.” – mondja Sühannak Tahsin.

Salih elárulja Cesurnak, hogy a telek egy része az övé és ő segített meggyőzni a falubelieket. Salih elmondja Cesurnak, hogy nem Tahsin ölte meg az apját, tudja, mivel ő is vele volt azon az éjjel. Aznap Tahsinnak más dolga volt. Egy levél darabját adja oda Salih Cesurnak, ami akár Hasan öngyilkosság előtti búcsúlevele is lehetne, de Cesurt nem győzi meg, mivel ez nem egy teljes levél. Miközben Salih beszélt Cesurral, a tudtával, megbabrálják Cesur autóját, majd jelzi is Tahsinnak, megtette, amit kért.

Korhan részegen fekszik a kanapén és a gyilkosság estéje kísérti. Gyerekként, titokban beszállt az apja autójába, amikor lövéseket hall, azt hiszi az apjával történt valami. Megjelent Hasan is, aki elrohan a lövések hangja felé. Korhant kísérti a múlt, sír, mikor Hülya megjelenik és vigasztalja, Korhan azt hiszi, hogy Cahide az és megcsókolja a hasát. A következő jelenetben megjelenik Cahide és kicsapja a balhét, elzavarja Hülyát és Korhant is. Korhan meg akarja ölni magát, esküszik, hogy soha az életében nem csalta meg, de Cahide nem enyhül. Hülya elmegy, bár mosolyogva. Sühan és Korhan próbálja nyugtatni Cahidét, Sühan mindenkit elküld pihenni.

Cesur szerint csak el akarják vele hitetni, hogy az apja öngyilkos lett. Rifat megnyugtatja, az apja nem volt öngyilkos, éppen Isztambulba készült mindent elmondani. Cesur egyre inkább érti, miért akar az anyja felejteni, de ő nem akarja elfelejteni a múltat, csak egy tanú kellene arról az éjszakáról. Korhan visszaemlékezik, mit látott és hallott azon az estén és hívja Salihot, mert szüksége van rá, de a férfi nem veszi fel a telefont.

Sühan másnap reggel kéri Cahidét, hogy enyhüljön meg Korhan felé, szerinte biztos, hogy esze ágában sincs megcsalni őt, szerinte, amit a bátyja mond, az úgy is van, kezeskedik érte. Béküljenek ki. Cahide hívja Hülyát: „alakul az ügy, ezt meg kell ismételniük”.

Sühan és Cesur útközben találkoznak, a nő a céges megbeszélés előtt akarna beszélni a férfival. Visszaadja a verset tartalmazó levelet Cesurnak. „Ez túl nagy ajándék Korludag lányának” – mondja Sühan. „Ez Sühané volt, nem Korludag lányáé” – válaszolja Cesur. „De mindkettő én vagyok. Sajnálom.” – majd elmegy.

Végül ugyanabban a pékségben kötnek ki és Cesur rámenősen felvásárol mindenféle péksütit, édességet, mert kirándulni viszi Sühant. A lány nehezen adja magát, mert az igazgatósági ülésre menne, de végül hagyja magát meggyőzni és egy autóval mennek oda, ahova Cesur viszi.

Cahide úgy tesz, mintha megenyhülne.

Mivel Sühanék nem érkeznek meg és Korhannak is jobb dolga van Cahidével, Tahsin megnyitja az igazgatósági ülést, amin bejelenti, jó szándékát jelezve, szeretne visszavonulni egy időre a vállalat igazgatótanácsából. Mivel Banu jelzi, hogy Cesur is távolmaradna az igazgatótanácstól, így Bülent és Mihriban asszony döbbenetét fejezi ki. De Tahsin jelzi, hiszik, vagy sem, de tényleg pihenésre van szüksége.

Cesur és Sühan piknikeznek egy gyönyörű helyen, ahonnan szép a kilátás a tengerre. Korhan is hívja a jó hírrel, kibékültek Cahidével, vagyis minden nagyon szépen alakul. Cahide elnézést kérne Hülyától és elküldi Korhant, hogy hozza vissza a nőt. Majd végre rátérünk újra Sühan és Cesur párosára.

„Gyerekkorom legszörnyűbb emléke volt apám temetése. Mikor a példaképed egy koporsóban fekszik. Az apám szerette az életet, nem az a típus, aki feladja. Minket mindennél jobban szeretett. A téged körülvevő emberek azon vannak, hogy elhitessék velem, apám öngyilkos lett, de én be fogom bizonyítani, nem így van.”

„Igazad van, értem, mennyire bánt ez téged. Én meg bebizonyítom, hogy apám ártatlan.”

„Jó ötlet, ha összefogunk, sokkal gyorsabban célt érünk.”

Megállapodnak, hogy segítik egymást. Cesur szerint legelőször a Turan nevű férfival kell kezdeni.

Banu kihallgatja Turant. Banu és Cesur szerinte Bülent áll az egész mögött, Hülya és Cahide is benne van. Turan visszavonulót fúj és kijelenti, hogy korábban hazudott, nem tesz ellenük vallomást. Banu szerint most hazudik, mert megfenyegették a férfit, mire Turan kirúgja Banut, tovább nem lesz az ügyvédje. Korábban láthattuk, hogy a börtönben átadták a főnöke üzenetét Turannak, hogy hallgasson mindenről.

Korhan elmegy Hülyához egy csokor virággal, Cahide követte a férjét és távolról figyeli.