hirdetés

Bosszú vagy szerelem 25. rész hosszabb tartalma

Bosszú vagy szerelem 25. részének hosszabb tartalma

 

Cahide is ott van az autóban, mikor Mihriban asszonyt hívják a festmények miatt. El is mondja neki, hogy hallotta már a Karahasanoglu nevet, Fügen asszony mondta, mikor arról beszélt, hogy az apósa házában, a Karahasanoglu birtokon látta a képet, de Cahide nem tudja, ki ez a férfi, valami festő lehet!?

 

Cesur életjelet ad magáról, Sühannak ír, hogy megfogadta a tanácsát és távolra ment, de ma este visszaérkezik a válaszokkal. Este nagy buli van a Tahsin házban, ünneplik 2017-et. Megjelenik Banu és az apja is, Sühan annyira nem örül az érkezésének. Inkább odamegy Mihriban mellé, aki éppen a festményt nézi, majd megjegyzi, apádnak van a festmény előtti és utáni élete. Banu bemutatja apját Sühannak és Mihribannak is. Éjfél előtt pár perccel végre betoppan Cesur is, jó távolról, mélyen egymás szemébe néznek, és megszűnik körülöttük a világ, de Banu belezavar a képbe és megtöri a varázst.

Kiderül, hogy Mithat és Tahsin évek óta együtt dolgoznak, kristályt csempésznek, meséli Banunak. Korhan is köszönti a férfit, majd elárulja neki, hogy Sühan mindig az anyukájával búcsúztatja az évet. Cesur meglepetéssel várja a sírtól visszatérő nőt, a lovával. Végre tudnak beszélni és visszaadja neki a meggyógyult lovat. „Hiányoztál” – mondja a férfi. „Már megint kezded a hazudozást.” – kezdi a nő. „Rajtam keresztül apám közelébe férkőztél” – folytatja. „Szerelmes lettem beléd” – válaszol a férfi. „Tűnj el innen” jön a válasz. De a férfi nem megy, egy ajándékot ad a lánynak, apja első ajándéka, amit az anyjának adott, egy vers van rajta. „Nincs szerelem, mely fájdalommá ne érne. / Nincs szerelem, mely ne gyötörne szívet”. A vers zárása: „és nincs boldog szerelem”. Végre megcsókolják egymást.

De nem örülhetnek sokáig, megjelenik a rendőrség és letartóztatják Cesurt közokirat-hamisítás és többszörös csalás vádjával. Bülent örül a látványnak. Közben a buli tovább folytatódik, sőt Tahsin és Adalet is megérkezik egy Boldog Új Évet kívánással. Sühan reméli, hogy nincs ehhez köze az apjának, mert ha igen, akkor minden kapcsolatot megszakít vele.

Banu érkezik a rendőrségre, a helyi rendőrvezető igen nehéz helyzetben van, mivel Banuval az országgyűlési képviselő apja is megjelenik. Végül elérik, hogy Banu beszélhet Cesurral. Banu szerint, amíg Sühan lefoglalta a tónál, addig megszervezte a rendőrfőnök és Tahsin az elfogatását. Banu biztos benne, hogy tudják ki valójában Cesur. Sühan felkeresi a rendőrfőnököt és az ügyészt, aki visszaemlékezik, hogy Bülent vádjai szerint hamis papírokkal verte át Tahsint és a céget, amikor megszerezte a földet. Persze ezt csak mi tudjuk, Sühannak nem mondják el, hogy Bülenttől érkezett az információ.

Tahsin felkeresi Cesurt a rendőrségen. „Cesur Karahasanoglu” – mondja Tahsin, kezdenek bele egymás fenyegetésébe. Cesur szerint Tahsin hamarosan börtönbe kerül, igaziba. Tahsin szerint természetesen nem fog innen sosem kijutni. Cesur ráijeszt a férfira „rettegj csak tovább tőlem”. „Túl nagy a hangod, ahhoz képest, hogy a rácsok mögött vagy.” – vág vissza Tahsin. „Mert tartozol nekem, mert megölted az apámat, mert megölted a nagyapámat, mert megölted a nagymamámat! Három élettel tartozol nekem Korludag!” – kiabálja a feldúltan távozó Tahsin után. Mindezt Sühan is hallja, de csak annyi válasza van a lányának, „ez egy hazug csaló”, majd Tahsin kiviharzik a rendőrségről. „Megfizetsz a családom életéért” – kiabálja folyamatosan Cesur.

Sühan Sirinnek mesél, mi történt korábban a férfival. Az anyakönyvi hivatalban kapták el Cesurt, ahol az apja, Tahsin adatai is vannak, de Banu apja akkor kihozta és felmentették Cesurt. A férfi azért jött ide, hogy bosszút álljon az apján. Sirin szerint akkor is szerelmes Sühanba Cesur, bármiért is jött ide. Sühan szerint, akkora a bosszúvágy a férfiban, hogy lehetetlen, hogy valami jót éljen meg vele.

Sirin elmondja Banunak, hogy tegnap Cesur megcsókolta éjfél előtt Sühant, a szerelem egy csókkal megpecsételődött. Sirin szerint, ha Tahsin tényleg megölte Cesur apját, akkor a két világ, vagyis Cesur és Sühan sosem lehetnek igazán együtt. Sirin csak mondja és mondja, Kemal csóválja a fejét, Banu meg tisztába kerül, mióta is szerelmes egymásba Sühan és Cesur. Sirin szerint első látás óta.

A tárgyalás előtt Sühan megkérdezi Cesurtól, titkol-e valamit előle. Elárulja, hogy tegnap hallotta, amit az apjával beszélt, de nincs idejük további beszélgetésre.

„Valódi hadgyakorlat lesz. Készen állsz?” – kérdezi Banu, majd indul a tárgyalás. A tárgyaláson 30 évvel ezelőtti dolgokig jutnak vissza. Miközben halljuk Cesur védekezését, Tahsin visszaemlékezik, hogyan verte át az embereket a földekkel kapcsolatban, mivel már akkor is tudott, hogy értékes a terület. Tahsin dühöngve megy ki a tárgyalásról, a folyósón felpofozza Salihot, amit meglát Sühan. A lány most már biztos benne, hogy Cesurnak van igaza. A tárgyalás Cesur szabadon bocsájtásával végződik, de majd az ügyész fog perelni, lesz itt még folytatás.

„Ezek után ne várd, hogy veled legyek” – mondja Sühan Cesurnak. „Csak ne légy ellenem” – kéri a férfi.