hirdetés

A Down Alapítvány is csatlakozott a Valuable mozgalomhoz

A Down Alapítvány is csatlakozott az európai Valuable mozgalomhoz

 

A Down Alapítvány közleménye

 

A Down Alapítvány idén csatlakozott az értelmi fogyatékos személyek nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedését támogató európai ValueAble mozgalomhoz.

 

A ValueAble program a fogyatékos munkatársakat foglalkoztató vendéglátóipari vállalkozások társadalmi erőfeszítésének elismerésére bevezette a ValueAble védjegyet. Viselői nyílt munkaerőpiaci feltételek mellett értelmi fogyatékos személyt foglalkoztató éttermek és szállodák.

A mozgalomhoz szakmai szervezetek, szálloda-és étteremláncok, független vállalkozások csatlakoztak. Közös küldetésük, hogy nemzetközi hálózatot építsenek ki az értelmi fogyatékos személyek nyílt munkaerőpiaci foglalkoztatásának elősegítésére, ezen keresztül a vendéglátóipari vállalkozások társadalmi felelősségvállalásának növelésére, illetve a munkahelyi diverzitás-menedzsment bevezetésére.

A fogyatékos emberek teljes értékű munkatársként csatlakoznak be a feladatokba, és ez nem csak a munkatársak, hanem a vendégek számára is kézzelfoghatóvá teszi az értelmi fogyatékos emberek jelenlétét, helytállásuk elismerését.

A védjegy magyarországi terjesztését, valamint a kapcsolódó szakmai feladatokat és a képzéseket a Down Alapítvány irányítja. Az alapítvány célja, hogy a ValueAble mozgalom segítségével előmozdítsa az értelmi fogyatékos emberek inklúzióját a szükséges környezeti és társadalmi feltételek megteremtésével.

A projekt az Erasmus+ Program keretein belül valósul meg.

 

További információk: http://www.downalapitvany.hu/node/1327

 

(OS)