hirdetés

Téli olimpia: Aranyérmes a férfi váltó a rövidpályás gyorskorcsolyában!

Történelmi sikert ért el a magyar férfi váltó a phjongcshangi téli olimpián

 

 

A férfi váltó (Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba) megszerezte Magyarország történetének első téli olimpiai aranyát!

 

A magyarok a rajtnál élre álltak, de a dél-koreai váltó hamar megelőzte a magyar csapatot, majd a kínaiak is feljöttek elénk. Végig izgalmas, taktikus verseny folyt, egy idő után kanadai váltó is megelőzte a mienket, de jött az első fontos eset: a dél-koreai váltó egyik tagja elesett, így lényegében három csapatossá vált a verseny.

A magyar váltó a harmadik helyen haladt a hajráig, az utolsó előtt váltásnál Liu Shaoang megelőzte a kanadai versenyzőt és feljött a második helyre, majd az utolsó váltásnál érkezett Liu Shaolin Sándor, aki megelőzte a kínai ellenfelét és nagy hajrában az első helyen ért be.

5000 méteren olimpiai rekordot döntött a váltó.

A befutás után még jött egy kis videózás, aztán gyorsan kihirdették a hivatalos végeredményt, a magyar váltó nyerte az aranyat, a második a kínai, a harmadik a kanadai váltó lett. A dél-kóreai csapat nem tudta ledolgozni az esésnél begyűjtött hátrányt!

 

2018.02.22., Csütörtök

Rövidpályás gyorskorcsolya, férfi 5000 méteres váltó, döntő

1. MAGYARORSZÁG (Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, Burján Csaba) 6:31.971 perc

2. Kína (Vu Ta-csing, Han Tien-jü, Hszü Hung-cse, Csen Tö-csüan) 6:32.035

3. Kanada (Charle Cournoyer, Pascal Dion, Samuel Girard, Charles Hamelin) 6:32.282