hirdetés

Maja, a méhecske - A mézcsata mozi film - mindent a szereplőkről

Maja, a méhecske - A mézcsata

A vidám és kalandvágyó méhecske, most a birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában vehet részt. A film tartalma röviden és a főbb karakterek bemutatása.

 

A vidám és kalandvágyó méhecske, Maja nagyon szeretne részt venni az egész birodalom legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, de kissé túlzásba vitt lelkesedésével sikerül magára haragítania a méhbirodalom nagy hatalmú császárnőjét.

 

Az uralkodó szigorú feltételhez köti a játékokban való szereplését: ha Maja veszít, a kaptára nyári méztermését be kell szolgáltatnia. A bátor méhecskének el kell fogadnia a kihívást és a számára kijelölt csapattársakat is, akik között régi ismerősök is akadnak: Flip, a bölcs szöcske, a kissé ügyetlen, de jószívű hangyaikrek, valamint legjobb barátja, Vili. A küzdelem során Maja újabb barátokra és ellenfelekre tesz szert, miközben rájön arra is, hogy nem mindig az a legokosabb, ha a saját feje után repkedve akar győzelmet aratni. Hisz egységben az erő! Ezt pont egy hős méhecske ne tudná?

A minden lében kiskanál Maja és barátja, Vili a Maja, a méhecske – A mézcsata című kedves családi animációs filmben buzgón gyűjtögetik a virágport, no meg a kalandokat.A jó szívű méhecske több mint száz éve indult el hódító útjára Németországból, és a mesekönyv nyomán született bájos rajzfilmsorozat világszerte elvarázsolta a gyerekek szívét. A 2014-es mozifilm folytatásában ezúttal is ausztrál és német alkotók fogtak össze, hogy megismételjék az első rész nagy sikerét.

 

Országos premier: 2018. március 29.

 

Szinkronhangok:

Maja – Molnár Ilona

Vili – Szabó Zselyke

Császárnő – Náray Erika

 

MAJA

Bátor, kissé hebrencs, kalandvágyó méhecske, aki mindenben meglátja a csodát. Nagylelkű és előítéletektől mentes, jó szívű és jóhiszemű. Érzékeny és érzelmes, emiatt sokszor a szívére veszi a dolgokat. Önfejű, és nem mindig sikerül betartania a kaptár és az azt körülvevő világ szabályait. Nem fél kiállni önmagáért és a véleményéért, különösen, ha igazságtalanságot tapasztal. Született vezető, aki törődik a többiek érzéseivel. Néha azért a makacssága és naivitása miatt nem figyel eléggé oda másokra, és hajlamos meggondolatlanságot elkövetni.

 

VIOLET

Violet Maja fő ellenfele, aki pontosan az ellentétje a mi hősünknek. A Tropolisz csapat vezetője, az elit atlétáké, akik Méhtropoliszt képviselik a Mézcsatában. Egyben ő Güzü, a Császárnő szövetségese és a Mézcsaták játékmesterének lánya is. Míg Maja vidám, játékos és őszinte, Violet önző, kétszínű és akaratos. Mindemellettnagyon csajos és hiú.

 

VILI

Vili Maja legjobb barátja, akivel teljesen egy húron pendülnek. Csodálja Maja nagyszerű tulajdonságait, de neki nem nagyon jutott ki belőlük. Egy kissé kétbalkezes és finoman szólva nem egy észkombájn. Lusta és ijedős. Legszívesebben a mezőn csavarogna pollent eszegetve, vagy a kaptár egy eldugott sarkában szunyókálna. Ezeknél csak egy dolgot szeret jobban: Majával lófrálni. Micsoda dilemma! Majával mindig történik valami, néha ijesztő dolgok is, de Vili annyira élvezi a társaságát, hogy ezt is bevállalja. Igazi mókamester, minden lehetőséget megragad a viccelődésre. Vili óvatossága és félőssége ellensúlyozza Maja vakmerőségét és hevességét.

 

KIRÁLYNŐ

Kedves, öreg lélek, a Kaptár vezetője, akit mindenki csodál. Kedves és igazságos, és bársonyos kézzel irányítja népét, nem vasököllel. Észreveszi, hogy Maja más, mint a többiek, de eszében sincs megbüntetni érte. Ebből a részből kiderül, hogy nem volt éppen felhőtlen a viszonya nővérével, a császárnővel.

 

CSÁSZÁRNŐ

A Császárnő a “megakaptár”, Méhtropolisz uralkodónője. Ő Beatrix királynő, a Pipacs Mező (Maja kaptára) vezetője. Teljhatalmú és zsarnokoskodó, és régóta haragban van a testvérével. Félelmetes karakter, vasakarattal irányítja a birodalmát. Könyörtelen, türelmetlen és lobbanékony, ha egyszer haragra gerjed, kő kövön nem marad. Kifejezetten élvezi, ha hatalmaskodhat mások felett. Hideg és számító, bosszúálló magatartása mögött a húgával való rivalizálása áll.

 

GÜZÜ

Güzü a Császárnő cinkostársa, a Mézcsata játékmestere, és Violet apja. Zárkózott, leereszkedő, kétszínű és fontoskodó. Méhtropolisz nagykövete szerepében nagyon modoros és teátrális. Élvezi, ha a hatalmát fitogtathatja. Apaként mézesmázos a stílusa, cukorfalatnak szólítja a lányát, de valójában hajszolja a győzelembe, és a saját céljainak megfelelően manipulálja Violetet. A Császárnővel szemben meghunyászkodó és alázatos.

 

CSAPATOK

A PIPACSMEZŐ-CSAPAT – Maja csapata

 

SPULNI

Spulni egy emó pók, és ennek megfelelően alapvetően pesszimista alkat, aki borúsan látja a világot. Általában bágyadt és levert, gyakran heverészik a pókhálóból készült függőágyában. Ő a legidősebb a lúzer bogarak közül és nem hivatalosan a csapat panaszáradatának szószólója. Kicsit anyáskodik is a többiek felett (különösen Koloson) és ha kell, határozottan kiáll a barátai mellett. Nem akar olyan lenni, mint a népszerű társai, nem bánja, ha kilóg a sorból, inkább csípős, cinikus stílusával védi magát és a többieket. Spulni, ellentétben a többi pókkal, vegetáriánus. És roppant kreatív is: művészi igényességgel szövi szoborszerű hálócsodáit.

 

CRAIG

Craig stréber csótány, szintén tagja a Pipacs Mező lúzercsapatának. Idegbajos és kényszeres. Tisztaságmániás és extrém módon fél a piszoktól. Nagyon szeszélyes és néha kirobbanóan energikus. Van, hogy magában beszél, máskor meg teljesen lefagy, képtelen bármit is csinálni.Egy szóval, ideges és ingerlékeny.

 

KOLOS

Kolos egy poloska, és a Pipacs Mező csapat tagja. Higgadt kis fickó. Testileg és lelkileg is nehéz megtörni. Magányos típus, és szeret az árnyékba bújni. Az ágy alatt alszik a sötétben. Nem képes jól kifejezni az érzéseit, és ha megtámadják, úgy viselkedik, mint egy kutya: morog és a fogait csattogtatja. Szereti átrágni magát a dolgokon és ez még a csapat hasznára lesz. Retteg a magasságtól, de ezt gondosan titkolja. Mogorvasága lágy szívet takar. Gondjai vannak a bizalommal, mert nehéz élete volt. Titkolt tehetsége az operaénekesi hangja.

 

ANDI és BANDI

A két megszólalásig egyforma hangyakatona Maja régi barátai, és a csapat utolsóként bekerülő tagjai. Két hangya, egy aggyal – mindkettőnek csak egy fél jutott! Andi és Bandi bizony félnótások. Ők hoznak derültséget a történetünkbe, mert bármi feladatot is kapnak, az biztos, hogy elrontják. Rájuk mindig lehet számítani, de mégis teljességgel kiszámíthatatlanok.

 

TROPOLISZ CSAPAT – Violet csapata

 

SANDRA és CHELSEA

Sandra és Chelsea egy követ fújnak Violettel. Ügyességüket csak undok viselkedésük múlja felül. Mindketten hízelegnek Violetnek, de azért megvan a maguk egyénisége. Chelsea az okosabbik, és néha még arra is felhívja a figyelmet, ha Violetnek nincs igaza. Sandra viszont gondolkodás nélkül mindent kimond, emiatt gyakran kerül bajba társai előtt, főleg, amikor Maja iránti elismerését fejezi ki.

 

PÖTYI, DOTTY és LOTTY

Pötyi, Dotty és Lotty katica hármasikrek. Kicsik, aranyosak és szinte egyformák, de nem tanácsos őket félvállról venni. Rájuk háromoszorosan is igaz a mondás, miszerint kicsi a bors, de erős. Kis nindzsák módjára küzdenek, félelmetes összhangban egymással.

 

KOBAK

Kobak egy serdülő bogár, és a csöndes erőt képviseli. Nem sokat beszél, és ő az egyetlen fiú a sok lány között a csapatban. Korához képest nagynak számít, ezért nincs szüksége szavakra a kommunikációhoz. Ügyes és szereti a versenyt, de Violettel ellentétben becsületesen akar nyerni.

 

A játék kommentátora

HAJBÓK

A jó öreg Hajbók a Mézcsata hivatalos kommentátora és kikiáltója. Kissé különc és ódivatú csokornyakkendős úriember, aki rajong a versenyért, őszinte és becsületes. Kezdettől ő vezette a játékokat, és még most is olyan lelkes, mint a legelején. Mindig le akarja nyűgözni a közönséget – igazi showman.