hirdetés

A mintaapa, az okos, a szép és a jófej - Jó pasik a Rólunk szólban

Rólunk szól férfi főszereplők

A Rólunk szól nagy népszerűségnek örvend a hazai nézők között is. A Sony Maxra hamarosan érkező második évad miatt is érdemes megvizsgálni a sorozat legjobb pasijait.

 

 

A Rólunk szól – eredeti címén This is us – a Pearson család életének teleregénye.

 

A fiatal házaspár hármas ikreket vár és a gyerekek éppen az apukájuk születésnapján jönnek a világra. Az élet azonban savanyú citromot tartogat számukra, mert az egyik gyermek halva születik. Ugyanakkor a szülészetre behoznak egy aznap született színes bőrű csecsemőt, akit ismeretlen szülei elhagytak. A sors lehetőséget ad, hogy a citromból limonádét facsarjanak és örökbe fogadják a babát. Így kezdődik a háromgyerekes Pearson család csodálatos története, amely több idősíkban követi nyomon az életüket a jelenig, amikor a testvérek - 2 fiú és egy lány - már harmincas felnőttek.

A mozaikszerűen összeálló történetben a három testvérnek 17 és 37 éves énjük is szerepel, illetve a  párjaik, gyerekeik és egyéb családtagok is színezik a történetet. A 2016-ban készült első évad rengeteg filmes díjat és nevezést szerzett a szívet melengető történetükkel, de külön érdekesség, hogy legutóbb január 21-én az amerikai színészek céhének díjátadóján, azaz a SAG Awardson elnyerte a legjobb színészgárdának járó díját dráma sorozat kategóriában.

A színészgárda díjával a következő színészeket jutalmazták a sorozatból: Eris Baker, Alexandra Breckenridge, Sterling K. Brown, Lonnie Chavis, Justin Hartley, Faithe C. Herman, Ron Cephas Jones, Chrissy Metz, Mandy Moore, Chris Sullivan, Milo Ventimiglia, Susan Kelechi Watson, és Hannah Zeile.

A hosszú névsorból most csak a legnagyobb kedvencekről essen néhány szó, és igen, a női nézők felé részlehajlással a legjobb pasikról:

 

1.       Jack Pearson a mintaapa - Milo Ventimiglia alakításában

Ő a történet alfája és omegája, nagy szerelemben él a feleségével, de küzd a démonaival a nehéz gyerekkor emlékével és az alkohollal. A családjáért mindenre képes, imádja a gyermekeit, de a lánya a szíve csücske. Rejtélyes halála miatt csak a testvérek gyerekkorában szerepel, de emléke úgy él a gyerekeiben, ahogy minden szülő szeretne.

Milo Ventimigliát korábban a Szívek szállodája és a Hősök című sorozatokból ismerhetjük leginkább, de sok egyéb színészi szerepe mellett producerként is dolgozik. A magánéletében is, akár a szerepében szerény, rokonszenves és közvetlen ember hírében áll.

 

2.       Kevin Pearson a szép - Justin Hartley alakításában

Kevin az elsőszülött fiú, akinek egyszerre hoz sok sikert a tökéletes külső és egyszerre átok, mert keretek közé szorítja. Egy sorozatsztárt játszik, akinek legfontosabb jellemzője a kocka has, de többre vágyik, szeretné megtudni, hogy igazi színész-e. Különösen erős kötődése van az ikertestvéréhez Katehez, miközben nehezen fejezi ki az érzelmeit, ezért a környezete csak a felületes szépfiút látja benne.

Smallville című sorozatból ismerhetjük a színészt és szintén vannak párhuzamok a szerepbeli Kevin és a valós személye között, például a baseballban valóban jeleskedett és az első évadban bizony nem mertek túl sok fontos jelenetet rábízni, de a második évadban jobban bizonyíthatja színészi tehetségét.

 

3.       Randall Pearson az okos - Sterling K. Brown alakításában

Az örökbefogadott fiú szuper okos és maximalistaként igyekszik mindenkinek megfelelni. A testvérei, különösen Kevin úgy érzi, hogy anyukájuk kedvence, amit nehezen bocsájtanak meg neki. Feltűnik az életében a vér szerinti apja, ami felborítja addigi életét, amelyet tökéletes harmóniában él a feleségével és két kislányával.

Sterling K. Brown alakítja talán a legnagyobb érzékenységgel a szerepét, ezért a már említett SAG Awards-on és korábban a Golden Globe-n is kategóriájában legjobb színésznek járó díjat nyert. Azaz valóban maximalista a szakmájában.

 

4.       Toby Damon a jófej - Chris Sullivan alakításában

Toby Kate vőlegénye, akit a fogyi klubban ismert meg, és akinek mindig sikerül jókedvre deríteni. Az a típus, akinél elnézzük, hogy hiányzik a kocka has, mert a humora vegyítve kedvességgel levesz a lábunkról. Ő az, aki úgy tud Kate mellé állni az anyjával fennálló örökös konfliktusában, hogy közben az anyósok álma tud maradni.

Chris Sullivan színész, rendező és forgatókönyvíró is, eddig a Galaxis őrzői 2-ből ismerhettük.

 

MM

(Neked melyikük a kedvenced?)