hirdetés

Bosszú vagy szerelem 101. rész hosszabb tartalma

Bosszú vagy szerelem 101. részének hosszabb tartalma – befejező epizód.

 

 

Cesur szerint Korhan legyen a baba neve, legyen olyan jó ember, mint Sühan bátyja volt, mondja a még mindig kómában fekvő Sühannak.

 

Majd látjuk újra az „álom” történetet, ahol Sühan él és bemutatja Cesurt Korhannak. De ebben a világban, jó hangulatban ismerkedik meg Tahsin és Cesur is egymással, valamint Cahide is felbukkan. Korhannak vidám megjegyzéseket tesz, Cahide szerint olyanok, mint Barbie és Ken. Ebben az ideális világban rögtön egy nagy család lettek, már az első napon, hogy megismerték egymást.

Risát elmegyógyintézetbe szállították, az ügyész szerint elnyerte így is a büntetését, míg Cesur szerint csak megjátssza magát. Az ápoló szerint, aki hozza a nyugtatóját, megsúgja, ez a hely más ám, mint a börtön, innen könnyebb megszökni. Mikor látja, hogy erre felcsillan Risa szeme, visszakozni kezd és megjegyzi, egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy bolond, sőt, kíváncsi, hogy az orvos, amikor majd megvizsgálja, tényleg betegnek találja, vagy kiderül, hogy csak csaló. Majd látjuk, hogy Risa a bevett gyógyszert nem nyelte le, kiköpi és elrejti az ágyban.

Sühan továbbra is a saját világában él, ebben a világban minden lehetséges, Fügen asszony és Tahsin boldogan táncol egymással, életvidámnak nevezik egymást, elbűvölték egymást. Sühan és Korhan is megjegyzik, sosem látták még ilyennek az apjukat, Cahide azon nevetgél, a végén még összeházasodnak. Mindenki romantikusan táncol. Halljuk Sühan hangján, tudja, hogy ez csak egy álom és egyszer véget ér, de addig is kiélvezi, majd megáll Sühan szíve. Az orvosok próbálják újraéleszteni, majd Sühan visszatér az álomvilágba, ahol elszöknek a társaságból, hogy kettesben lehessenek. Szerelmet vallanak egymásnak, Cesur megkéri a kezét, Sühan elmosolyodik.

Az orvos kijön a váróból, elmondja sikerült újraindítani a szívét Sühannak, de a baba növekedése megviseli a szervezetét, egyre többször előfordulhat ilyen. Tahsin erre megint bosszút fogad Risa ellen, nem érti, hogy Cesur miért nem tesz semmit sem. Risa kiszökik a szobájából, de az ápoló észreveszi a szökését. Risa előadja magát, mintha tényleg a gyógyszer hatása alatt állna, mint aki tényleg bolond és csak a csapot keresi. Az ápoló megjegyzi, jobb, ha tudja, innen nem olyan könnyű megszökni, majd a fülébe súgja, persze, ha van, aki segít…

Tahsin bocsánatot kér Mihriban asszonytól, negyven éve meg kellett volna tennie. Elmondja, volt akkor egy estély és Nurhan kikezdett vele, ő pedig nem tudott ellenállni. Egyszer történt csak meg, utána egyértelműsítette Nurhannal, hogy nem folytathatják, nem lesz második alkalom, de később kiderült, terhes. Akkor eljött az apja, megfenyegette, ha nem veszi el a lányát, akkor megöli. Mihriban megtudja végre, hogy nem a pénz miatt, hanem emiatt hagyták őt ott az esküvő napján. Tahsin erre megjegyzi, „csak azért, hogy téged megvédjelek”. „Miért nem mondtad el, megszökhettünk volna” – mondja könnyes szemmel Mihriban, de Tahsin szerint a nő ide tartozik, hogy szakíthatta volna el az otthonától? „Ha együtt lettünk volna, semmi sem számított volna, Tahsin.” Mihriban még csak tizenhét éves volt és Tahsin kijelenti, sosem bánta meg, hogy elhagyta, mert így legalább magától is megmentette Mihribánt.

Risa már a szökést tervezi, de egyelőre kevés pénzt próbál adni az ápolónak. Végül sikerül elhitetni az ápolóval, hogy fog többet is fizetni, aki elmondj: egy kamionnal fog tudni kiszökni, a kikötőben pedig egy hajó átviszi a túloldalra, utána azt csinál, amit akar.

Cesur már a jövőt tervezi Sühannal, ha meggyógyul és a baba is nagyobb lesz, akkor hosszú útra mennek a hajóval Korludagból. Majd megint látjuk Sühan álom világát, ahogy elköszönnek a családtól és felszállnak Cesur vitorlására a babával együtt, azt is látjuk, hogy Korhan kislánya is szépen cseperedik.

Tahsin is bejön a kórterembe, megkéri Cesurt, hogy egyedül hagyná őket a lányával? Elnézést kér a lányától, tudja, óriási hibát követett el és sosem fog tudni magának megbocsájtani. Cesur elmegy a kórházból, míg Risa segítséggel megszökik az elmegyógyintézetből ápolónak öltözve. A teherautó elviszi a kikötőbe, ott várja már a hajó.

Sirin romantikus történetet olvas a kómában lévő Sühannak, majd újra az álomvilágban vagyunk, de itt most Sühan még terhes és beindul a szülés. A való világban is megindulnak a fájások és beindul a szülés. Sirin nem éri el telefonon Cesurt, míg Risa a hajón utazik, de a hajó megáll a víz közepén, mire hívja a kapitányt, valami baj van? És ekkor meglátjuk, hogy miért nem veszi fel Cesur a telefont, mert a kapitány helyett Cesur és Tahsin bukkan elő a kabinból. Látjuk a visszaemlékezést, mikor Tahsin számon kéri Cesurt, miért nem tesz valamit Risa ellen, és aki Tahsin kifakadására bevallja, ki mondta, hogy nem tesz? Tahsin segíteni akar, de Cesur nem bízik benne. Tahsin szerint csak Cesur büszkesége nem engedi, hogy segítsen neki. „Az az alak három élettel tartozik nekem. Nem foszthatsz meg a bosszútól. Mint apa, könyörgök neked.” – nyújtja a kezét Tahsin és Cesur elfogadja a kéznyújtást, kezet ráznak. Majd megint a jelenben vagyunk és Risa rájön, hogy a szökését ők szervezték.

Risa kijelenti, a halál neki nem büntetés, sőt, semmi sem teszi boldogabbá, mint az, ha Cesurt gyilkosként lesittelik. Már Sühant is azért áldozta fel, hogy szenvedni lássa Cesurt, Risa letérdel, Cesur pisztolyt tart a fejéhez. Risa addig idegesíti a szavaival, míg már majdnem lelövi, de Tahsin megfogja a kezét, miközben mondja, ne tegye meg. Mire Cesur megjegyzi, nem ebben állapodtak meg, de közben a hajóskapitány hátulról sokkolóval elaltatja Cesurt. Tahsin elmondja, igen, megegyeztek, de abban nem, hogy ki végez Risával.

Sirin még mindig nem tudja elérni Cesurt, Cahide nem érti, hónapok óta erre a pillanatra vár, erre pont most nincs ott Cesur? Cahide nem érti, hogy Sirin miért aggódik ennyire a szülési beindulása miatt, mire Sirin elmondja, az orvosok szerint nem biztos, hogy a szülést túléli Sühan. Cahidének kicsit felcsillan a szeme a hírre…

Risa nevet, hogy Tahsin akarja őt megölni, hiszen még a halálnál is jobban fél a börtöntől. Ezt el is ismeri Tahsin, bedobja a vízbe a pisztolyt és megjegyzi, nem áll szándékában börtönbe menni. Cesurt közben már partra szállították, a kocsiban tér magához és egy levelet talál maga mellett Tahsintól. Elnézést kér tőle, de nem hagyhatta, hogy Cesur ölje meg. Bosszút akar állni, mert az egész családját elvette tőle, mert a feleségét, majd a fiát és a lányát is elvette tőle. Nem csak Risát fogja megölni, a hibáért, amit elkövetett, mind a kettőjüknek bűnhődnie kell, mind a ketten ezt érdemlik. Majd látjuk, hogy Risa nekiesik Tahsinnak, de feleslegesen, mert a hajó felrobban. Cesur kikerekedett szemekkel nézi a felrobbanó hajót és halljuk tovább Tahsin hangján felolvasva a levelet: „Téged megmentelek attól, hogy gyilkosként élj, magamat meg a lelkiismeret furdalástól. Sühanért teszem ezt. Neki szüksége van rád. Az unokám nem nőhet fel apa nélkül. Mind a kettőjüket rád bízom.”

Cesur leverten érkezik vissza a kórházba, mikor benyit a kórterembe, nem találja sehol Sühant, az ágy üres. A legrosszabbra gondolva szalad les-föl a kórházban, végre megtalálja a folyosón síró Sirint, majd hirtelen meghalljuk felsírni a babát. Majd azt látjuk, hogy Sirin már boldogan sír, nem úgy, mint az előbb. Mikor Cesur benyit a szobába, ott látja az ébren lévő Sühant, aki a babát dajkálja és átölelik egymást.

A fiú a Korhan nevet kapja. Itt látszik Cesuron, tudja, hogy Sühan mindent hallott, amit mesélt neki a hónapok során. Cesur megköszöni a fiának, hogy visszaadta neki a feleségét.

Sühan elárulja, csodálatos álmot látott.

„Olykor az élet ad egy újabb esélyt. Ha hiszel, bármi történjen is, nem veszíted el a reményt, a csodák a jutalmaddá, az álmaid valósággá válnak.”

Látjuk, hogy Sühanék már hármasban, mosolyogva szelik a habokat a hajóval, bele a naplementébe.