hirdetés

Az embertelen húzás sem hátráltatta

A Konyhafőnökben a verseny és a taktika is számít, szerda este kemény feladat elé nézett az egyik versenyző

 

A Konyhafőnök egy verseny, ami a címről és 10 millió forintról szól, így a versenyzők nem egyszer megdöbbentő dolgokat tesznek. Persze azt előre nem tudhatják, hogy bejön-e a számításuk.

 

Talán Dávid számára jelentette a legnagyobb kihívást az új és egyben a legfiatalabb versenyző, Bence érkezése. A 17 éves, középiskolás fiú már több konyhán is dolgozott, hogy fejlessze tudását, és természetesen nyerni jött a Konyhafőnökbe.

A versenyzőknek borjúszív, csirkezúza és zeller kötelező felhasználásával kellett főételt készíteniük, amiben Andrea szerepelt a legjobban, így ő kapta az előnyt és a hátráltatás lehetőségét.

A második feladatnak hatalmas volt a tétje. A legjobban teljesítő versenyző átugorhat egy versenynapot, és legközelebb a középdöntőbe jutásért kell majd főznie. Ebben a feladatban a Séf egyik kedvenc alapanyagából, a rombuszhalból kellett főételt készítenie a játékosoknak.

Az előnyt megszerző Andrea dönthette el, hogy ki az a négy versenyző, aki már kész filéket kap, és ki az kettő, akit azzal hátráltat, hogy ki is kell filéznie a halat az étel elkészítéséhez. Andrea ez utóbbi esetben Dávidot - aki már őt magát is hátráltatta- és a tengeri élőlényekre súlyosan allergiás Esztert választotta, aki kezdetben kifejezetten embertelen húzásnak nevezte Andrea tettét, de pont emiatt annyira felpörgött, hogy figyelembe sem vette az allergiája tüneteit, és remek ételt készített.

A frissen érkező Bence bizonyult a legjobbnak, aki így máris átugorhatott egy versenynapot, így ma este nem kell bizonyítania. Hozzá csatlakozott a galérián Andrea, Dávid, Péter és Eszter, míg Zsófinak búcsúznia kellett a Konyhafőnök versenyétől.

 

Ma 19:05-től a csapatversenyekkel folytatódik a Konyhafőnök!