hirdetés

A Barátok közt sztárjának főztek a versenyzők

A csapatversenyekkel folytatódott a hét a Konyhafőnökben

 

A csapatversenyek során két olyan versenyzőnek kellett együtt dolgoznia, akiről egy nappal ezelőtt még senki nem gondolta volna, hogy képesek lesznek együtt dolgozni, kiváltképp akkor, ha egy ismert kismamát kell lenyűgözniük a főztjükkel.

 

Mivel az előző napon Bence úgy robbant be a játékba, hogy a szerdai versenynapra máris „kimenőt” nyert magának, így csak annyi dolga volt, hogy három 2 fős csapatot állítson össze játékostársaiból. Ehhez érkezett két új versenyzői is, a felszolgálóként dolgozó Dóra és a főpincér Dávid.

Bence nagyon taktikusan alkotott csapatokat. Andreát azzal az Eszterrel rendelte párba, akit az előző nap halfehérje allergiája ellenére Andrea a rombuszhal felbontásával hátráltatott. A zöld csapatba Péter és a frissen érkezett Dávid, míg a kékbe a most érkezett Dóra és a gimnazista Dávid került. Az első feladatban a sajté volt a főszerep. A csapatoknak 3 db sajtszuflét, 6 db arancinit és 3db céklával színezett, sajtszószos, kecskesajtos raviolit kellett tálalnia a zsűrinek, amik elkészítését a versenyzők 10 perces váltásban tehették meg a konyhapultban és csak az utolsó 5 percben dolgozhattak közösen a tányérokon. Annak ellenére, hogy Dávid szerint Dóri kissé túlparázta a feladatot, egyedül nekik sikerült az előírt mennyiséget tányérra tenni, így ők kapták az előnyt és a hátráltatás lehetőségét is.

A második feladatban a Barátok közt sztárja, Nyári Dia érkezett vendégségbe, akinek a babaváró bulijára kellet édességeket készítenie a csapatoknak.

A 12-12 cupcakenak és cake popnak két-két ízben kellett elkészülniük úgy, hogy egyértelmű legyen, hogy Dia partiján a kisfiának közelgő érkezését ünneplik majd. A kék csapat előnye az volt, hogy csak egy ízben kellett édességeket készíteniük, míg a zöld csapatot azzal hátráltatták, hogy mandula, porcukor és tojás felhasználásával még marcipánt is készíteniük kellett az elkészítendő süteményeken túl.

Ebben a feladatban is a kék csapat jeleskedett, majd másodikként a piros csapat tagjai mehettek fel a galériára, míg a zöldeknél Dávidnak és Péternek párbajoznia kellett a versenyben maradásért. Feladatuk egy tökéletes kőrözött elkészítése volt, amire 6 percet kaptak a zsűritől. A párbajból Péter került ki győztesen, míg Dávid elbúcsúzott a versenytől.

 

A pénteki napon a középdöntőbe jutásért küzdenek majd a versenyzők 19:05-től az RTL Klubon!