hirdetés

Gáspár Bea szívmelengető dolgot tett!

Szívmelengető pillanatokat okozott Gáspár Bea

 

Az egyáltalán nem titok, hogy hatalmas az izgalom és a feszültség a játékosokban, hogy a lehető legjobbat nyújtsák, és bizonyítsanak a zsűrinek, és persze az sem ritka, hogy eltörik a mécses.

 

A harmadik elődöntő hét második versenynapján új játékos érkezett a Konyhafőnökbe. A fiatal, csinos, kétgyermekes anyukát, Esztert a Konyhafőnök VIP második szériájának nyertese, Dobó Ági inspirálta, hogy elinduljon a versenyben. Azonban Eszter számára a tengeri élőnyék komoly veszélyt jelentenek, mivel már akkor is súlyos allergiás reakciót produkál, ha hozzájuk ér, vagy főzéskor belélegzi a felszabaduló gőzöket.

Szerencsére Eszternek az első feladatban nem kellett szembenéznie ilyen alapanyagokkal, mivel a Séf a versenyzők számára káposztafélékkel készült. A játékosoknak négy különböző textúrát kellett készíteniük a választott zöldségekből, amit sertésszűz mellé kellett tálalniuk.

A feladat leginkább Zsófinak adta fel a leckét, aki annyira bizonyítani akart, hogy túlvállalta magát, így csak alig tudott valamit a tányérra tenni. Ez annyira elkeserítette, hogy könnyek között ecsetelte ballépéseit a zsűrinek, ami annyira meghatotta Gáspár Beát, hogy ölelgetve vigasztalta a szipogó Zsófit.

Az első forduló legjobbja Dávid lett, aki előnyként azt kapta, hogy elsőként választhatott a második feladat vadhús pultjáról.

Dávid hátráltathatott is valakit, aminek az eszközét a Titokszobában választhatta ki. A gimnazista versenyző a kenőmájas, a tollas fácán és az abált disznófej közül adta az egyiket annak, akit hátráltatni akart. Dávid az abált disznófejjel Andreát „ajándékozta” meg, akit vissza is vetett az új alapanyag.

A második napon Dávid mehetett fel elsőnek a galériára, akit Eszter, Zsófi, Andrea és Péter követett. A nyugalmáról híres Imre pedig kiesett a versenyből.

 

A zsűri a nap alapján egy új mottót is megfogalmazott: A szerda pürémentes nap lesz! Holnap 19:05-től, jön a Konyhafőnök pürémentes napja!