hirdetés

Súlyos döntést hozott a Konyhafőnök zsűrije!

A zsűri nem volt elégedett a versenyzők teljesítményével, megdöbbentő döntés született

 

A zsűri csütörtökön egyáltalán nem volt elégedett a versenyzők teljesítményével, és ezért megdöbbentő döntést hozott.

 

Két játékos érkezett a Konyhafőnökbe. Az egyik a fejlesztő trénerként dolgozó Bálint, míg a másik az a Peti, akit a nézők az első elődöntő hét utolsó kiesőjeként már ismerhetnek. A zsűri úgy döntött, hogy Petinek ad még egy esélyt, hogy bizonyítsa tudását.

Ezen a versenynapon a játékosoknak csapatokban kellett dolgozniuk, amelyeket az éppen „pihenőnapját” töltő Máté állított össze, így Brigi és Tomi a piros, Orsi és a frissen érkező Bálint a zöld, míg Flóra és a visszatérő Peti a kék csapatot alkotta.

Az első feladatban 3-3-3 különböző ízű tacot, hot-dogot és töltött lángost kellett elkészíteniük a csapatoknak úgy, hogy a pultban egyszerre csak egyikük tartózkodhatott, 10 percenként váltották egymást és csak az utolsó 5 percben dolgozhattak közösen a tányérokon. Annak ellenére, hogy a csapatok a hot-dog buci előre bekevert tésztáját is megkapták, nem remekeltek, így a zsűrinek valójában azt kellett eldöntenie, hogy ki volt a legkevésbé rossz a feladat során.

A második feladatban 20 vajkaramellát – 10 étcsokisat, 10 pekán diósat-, valamint 3 karamell kupolával díszített mini sajttortát kellett készítenie a csapatoknak. Mivel az első megmérettetés során a kék csapat bizonyult a legkevésbé rossznak, így megkapták az előnyt, miszerint kérhették Gáspár Bea segítségét 10 percig.

Persze az előnnyel a hátráltatás lehetőségével is élhetett a kék csapat. A Titokszobában bemutatott három opció közül ők a grillázs készítését és a tortákra való díszítőelemként való felhasználását választották a piros csapat számára.

A csapatok ebben a feladatban sem jeleskedtek, így a zsűri úgy döntött, hogy nem csak a legrosszabbul szereplő csapat két tagjának, hanem az összes versenyzőnek párbajoznia kell a bennmaradásért. 7 perc alatt kellett a legjobb omlettet elkészíteniük.

A nap legjobb teljesítményét Tomi nyújtotta, majd őt követte a galériára Bálint, Flóra, Peti, Orsi, míg Briginek búcsúznia kellett a Konyhafőnök versenyétől.

 

Pénteken eldől, hogy a második elődöntő hét versenyzői közül kik kerülnek be a középdöntőbe. Fördős Zé pedig ígéretet tett arra, hogy a zsűri megszorongatja a csapatokat.