hirdetés

Konyhafőnök: A tét egy nap szabi

A mai legjobb jutalma egy napi szabadság volt

 

Hatalmas volt a tét a Konyhafőnök mai napján. Akit a zsűri a legjobbnak ítél, az egy napot átugorhat a versenyben, és a galériáról nézheti a többiek küzdelmét.

 

Új játékos, a habos-babos rózsaszínben érkező, építészmérnök Flóra komoly megdöbbenést okozott versenytársainak, amikor kiderült róla, hogy már szakmai tapasztalatot szerzett egy kecske megnyúzásában, amit teljesen egyedül hajtott végre, és amiben érzelmi támogatást két pálinka és rózsaszín gumikesztyűi jelentették a számára. Versenytársaival együtt máris komoly kihívás elé nézett, ugyanis az első feladatban a Séf által összeállított halpult alapanyagai közül választva kellett egy előételt és egy főételt készíteni.

Az első feladatban Brigi jeleskedett, ő kapta meg az előnyt, így ő választhatott először a zöldségpultról, ami a második feladat alapanyagait tartalmazta.

A tét ismét hatalmas volt. A legjobban teljesítő, átugorhat egy versenynapot és legközelebb a középdöntőbe kerülésért kell majd csak főznie. Ehhez viszont teljesíteni kellett a feladatot, vagyis, hogy a pultról választott zöldségből a lehető legtöbb, de minimum három féle textúrát kellett felvonultatni a tányéron, felhasználva mellé a véres húrkát és a mangalica szüzet.

Természetesen Brigi hátráltathatott is, és ő András kiválasztott zöldségét articsókára cserélte, ami totálisan sokkolta versenyzőtársát, mivel a fiatalember még sosem dolgozott ezzel az alapanyaggal.

Csak a Séf segítségével tudott az utolsó tíz percben bármit is produkálni, ami megpecsételte a sorsát.

A megmérettetésen Máté szerepelt a legjobban, így ő kap ”szabadságot” egy napra. Brigi, Tomi, Flóra és Orsi is felmehetett a galériára, míg Andrásnak búcsúznia kellett a versenytől.

 

A Konyhafőnök küzdelmei holnap 19:05 órától folytatódnak az RTL Klubon!