hirdetés

Konyhafőnök: véget ért a második hét is

Újabb négy versenyző jutott tovább a középdöntőbe, véget ért a Konyhafőnök második hete

 

A második elődöntő hét hat játékosa pénteken megküzdött a középdöntőbe kerülésért, ahová csak négyen mehettek tovább.

 

A játékosoknak az első feladatban gombák felhasználásával és házi tészta készítésével kellett ételt varázsolniuk a zsűri asztalára, de a tészta esetében nem egy versenyzőnek meggyűlt a baja azzal, hogy melyik összetevőből mennyit kell összegyúrnia a megfelelő végeredmény érdekében. A legjobban Máté teljesítette a megmérettetést, így előnyt és a hátráltatás lehetőségét is megszerezte.

A második feladatban a Séf ételét kellett lemásolniuk a versenyzőknek azzal a nehezítéssel, hogy nem kaptak referencia tányért, így a megfigyelőképességükre kellett hagyatkozniuk. Nem csak a feladat volt nem mindennapi, hanem az alapanyag is, ugyanis a Séf wagyu marhát használt az ételéhez, ami a világ egyik legzamatosabb húsa, mivel az állatokat sörrel itatják és masszírozzák a hús tökéletes minőségének az érdekében.

A Séf étele most is trükkös volt, így Tomi számára komoly gondot okozott az, hogy ő kapta Mátétól a hátráltatás eszközét, egy olyan buli szemüveget, amivel nem láthatta az étel készítésének a lépéseit, míg Máté előnyként megkapta az étel egyik előkészített összetevőjét.

Ebben a feladatban az is kiderült, hogy a Séfnek vajból van a szíve, mert a megmérettetés során mindegyik versenyzőnek segítséget adott azzal, hogy egy kérdésére válaszolt.

Magát a Séfet is megdöbbentette, hogy Máté nem élt ezzel a segítséggel, így a zsűri különösen kíváncsi volt arra, hogy a volt élsportoló milyen tányért visz majd eléjük.

A nap legjobbja Tomi volt, akit Máté, Orsi és Flóra követett a galériára, vagyis ők kerültek a középdöntőbe, míg Peti, aki nem tudott élni azzal a hatalmas lehetőséggel, hogy újra bizonyítson a zsűri előtt, és Bálint elbúcsúzott a Konyhafőnök cím és a 10 millió forint megnyerésének esélyétől.

Hétfőtől a harmadik elődöntő hét versenyzői küzdenek meg a középdöntőbe jutásért!