Ingyen letölthető novella Veres Attilától

ˆhirdetés

A vérvörös gépezet most ingyen letölthető

 

"A hajléktalanok eltűntek. Hosszú ideje kívántuk, hogy bár ne kellene látnunk őket az utcán, ahogy kéregetnek, rongyaikon fetrengenek és vizelnek, bárcsak ne emlékeztetnének minket a beton hidegére. De mikor végül valóban eltűntek, egyeseken nyugtalanság lett úrrá, hiszen a hajléktalanok nem elmentek a városból, de nem is számolta fel a város a hajléktalanságot mint életformát. A hajléktalanokat számolta fel. Ők fűtötték a változás első nagy fázisát."

 

"Történetek, amelyek elolvasása után a világ sokkal furcsább hely lesz." – szól Veres Attila júniusban megjelent novelláskötete, az Éjféli iskolák fülszövege. Ebben kapott helyet A vérvörös gépezet című elbeszélés is, mely most ingyenesen olvasható, letölthető (Doc, Epub és Mobi formátumban): https://bit.ly/2AbtHGm

Csakhogy a novella megjelenése óta a valóság lett furcsább. A szerző így ír erről: "Világos, hogy a dolognak nem lesz jó vége; hogy valami visszafordíthatatlanul megváltozott; ennek ellenére úgy hiszem, hogy ez nem egy politizáló novella. Arról a rémálomról szól, amivé az életünk válhat, ha mindig arra hallgatunk, aki a leghangosabban beszél."

 

Veres Attila író, forgatókönyvíró. 2017 nyarán jelent meg első regénye, az Odakint sötétebb, az Agave Könyvek kiadásában. A kötetet jelölték a legjobb elsőkönyvesnek járó Margó-díjra 2017-ben. 2018 nyarán jelent meg második könyve, az Éjféli iskolák című novelláskötet, amely 15 különös történetet mesél egy kiforgatott világról, és a benne élő kifacsart emberek rettenetes vágyairól, kísértéseiről. Veres Attila további novellái rendszeresen megjelennek a Black Aether magazinban és kísérőkiadványaiban.