A hegyi doktor újra rendel 10. évad, 1-5. rész tartalma

ˆhirdetés

A hegyi doktor újra rendel 10. évad, 1-5. rész tartalma

 

 

2019.08.05., Hétfő 19:10 - 10. évad, 1. rész, 127. epizód

Idegen szív - 1.

Martin Gruber igazán jeles napra ébred, hiszen éppen tíz éve tért vissza szülőfalujába, és ráadásul mindez az édesanyja születésnapjával is egybeforr. Az ünneplésre az egész család máshogy tekint. A rendelőben egy különös vendég várja a doktort. Michael Lanzinger felesége néhány hónappal ezelőtt halt meg, férje pedig nagyon szeretne találkozni azzal a nővel, akiben az asszony szíve tovább él. Martin először tiltakozik, majd maga rendez találkozót a súlyos depressziós Hanna Hoferrel. A kettejük közötti kémia már az első percben megmutatkozik. Hanna új laboratóriumi eredményei azonban feladják a leckét orvosainak.

2019.08.06., Kedd 19:10 - 10. évad, 2. rész, 128. epizód

Idegen szív - 2.

Dr. Gruber, Michaelnek könyörög, hogy ne hagyja magára Hannát, mert a nő már erősen kötődik hozzá. A kérésnek eleget téve a férfi elkíséri és mindvégig támogatja a vizsgálatok alatt. Egy spontán ötletből kifolyólag Hannával kirándulni indulnak, aminek egy váratlan ájulás lesz a következménye. A nő veséjében egy fertőzés kapcsán tályog alakult ki, amit azonnal meg kell operálni. A műtét jól sikerül és a békülés is megtörténik.

2019.08.07., Szerda 19:10 - 10. évad, 3. rész, 129. epizód

Családi láz - 1.

Martin Gruber készen áll az új életre. Miután kapcsolatait rendezte egy kis lakásba költözött, ám most minden erejével a kis betegére koncentrál. Leo, aki mindössze hat hónapos, visszatérő magas lázzal küzd, amivel nagyon megrémíti a szüleit. Martin, a kisbaba eredményei alapján öröklött immunbetegséget gyanít, de a szülők vizsgálata nem hoz eredményt. Sabine bevallja a doktornak, hogy nem a férje Leo vérszerinti apja, hanem a lányuk új barátja, akitől feltétlenül vért kell venni. Mindeközben Martin szerelmi élete is egyre csak bonyolódik, ezért jóbarátjával kikapcsolódni indulnak.

2019.08.08., Csütörtök 19:10 - 10. évad, 4. rész, 130. epizód

Családi láz - 2.

Tobias, minden további nélkül vállalja a rá váró vizsgálatokat. A későbbi eredmények alapján azonban nem találnak összefüggést a két eset között. Ezek után Tobias mindent bevall barátnőjének, ahogy Sabine is színt vall férjének. Nem sokkal később a kisbaba láza újra felszökik, ahogy Tobias állapota is tovább romlik. Martin rájön, hogy az otthoni medence használata lehet a közös pont. A fertőzés ellen ható antibiotikumra szerencsére mindketten jól reagálnak, és a családi béke is kezd helyreállni.

2019.08.09., Péntek 19:10 - 10. évad, 5. rész, 131. epizód

Vissza az életbe - 1.

Gruber doktor teljes figyelmét leköti új páciense, akit rejtélyes panaszok gyötörnek. Weiss asszony régóta fejfájástól és zsibbadástól szenved. Munkaadója, Lechner úr azonnal felismeri a panaszokat és mihamarabbi vizsgálatra küldi a nőt. A vizsgálatok első körben egy cisztát állapítanak meg. Martinnak azonnal feltűnik Lechner úr szakértelme, később kiderül a férfi valójában egy professzor, aki az Asperger-szindrómája miatt már nem operál. Amikor kiderül, hogy a baj nagyobb, mint gondolták, a professzor segítsége lehet az utolsó remény.