Zöld Hírek az RTL Híradóban

ˆhirdetés

Új rovattal bővül az RTL Híradója, jönnek a Zöld Hírek

 

A Zöld Hírek című rovat az RTL Híradón belül önálló tartalmi elemként, saját arculattal jelenik meg, hetente több riporttal.

 

A szerkesztőség célja, hogy – élve az RTL Híradó kiemelkedő nézettsége adta lehetőséggel – minél több embert megszólítson és felhívja a figyelmüket a környezetvédelemre és a klímaváltozásra.

„Mi vagyunk az első Híradó, amely tudatosan felvállalja a környezetvédelem és a klímavédelem témáját. A legnézettebb hírműsort készítjük, érezzük az ezzel járó társadalmi felelősséget. Nekünk újságíróknak és a nézőinknek közösen kell megértenünk, hogy mi történik Magyarországgal és a világgal az éghajlatváltozás következtében, és mit tehetünk. A rovatban a tudományosan bizonyított tényekre fogunk koncentrálni és szeretnének eloszlatni egy csomó mendemondát és álhírt is.” – fogalmazott Kotroczó Róbert, az RTL Magyarország hírigazgatója.

Az első riportfilm az egyik legnagyobb környezeti és egészségügyi gondot jelentő szálló por elsődleges forrásáról, a fával/szénnel/szeméttel fűtésről szól majd. A riportban látható lesz a Zöld Hírek számára készített egyedi szálló por-mérés eredménye Budapest egyik legforgalmasabb pontján és egy külső kerület kertvárosi részén.