A Silla királyság ékköve 28-32. rész tartalma

ˆhirdetés

A Silla királyság ékköve 28-32. rész tartalma

 

 

2020.01.06., Hétfő 17:30 - 28. rész

Misil kihallgatja az elfogott Bi-dámot, és meglepetten jön rá, hogy a fiú milyen okos és ravasz. Válaszaival szinte sarokba szorítja Misilt az egész udvar előtt. Jóslata, miszerint halála három nappal az uralkodó halála előtt következik be, mindenkit megdöbbent. A nép körében vad találgatások folynak a megtalált sírfelirat értelmezését illetően. Misil úgy érzi, képtelen belelátni Bi-dám fejébe...

2020.01.07., Kedd 17:30 - 29. rész

Miután a napfogyatkozás mégis megtörténik, Tokmán előlép, így mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy ő az, akinek eljövetelét megjövendölték. A királyné az egész udvar és a nép előtt elismeri, hogy ikergyermekeket szült és az egyiket elküldte az udvarból, majd Dzsinpjonggal együtt a nép bocsánatát kéri. A király végül mindenki előtt lányaként mutatja be Tokmánt. A gonosz Misil nagyasszony hatalmán komoly csorba esett.

2020.01.08., Szerda 17:30 - 30. rész

Általános megdöbbenést okoz a nemesség és a nép körében egyaránt Tokmán hercegnő terve, hogy csillagvizsgálót épít és nyilvánossá tesz egy naptárt, melynek ismerete eddig Misil előjoga volt. Egyedül Jusin érti meg a hercegnő valódi célját; még Álcson is azt tanácsolja neki, tartsa meg magának az isteni jogot és tudást. Azonban Tokmán ígéretet tett Volcson apátnak, hogy a tudományt soha többé nem használja ki a politika. Misil eközben utasításba adja, hogy végezzék ki Szo-hvát, mert már nincs szüksége rá.

2020.01.09., Csütörtök 17:30 - 31. rész

Tokmán hercegnőt hatalmas meglepetés éri: találkozik halottnak hitt dajkájával, a hűséges Szo-hvá szolgálóval. A gonosz és számító Misil nagyasszony egyre inkább attól tart, hogy a királyi udvar Tokmán hercegnő befolyása alá kerül. Ennek megakadályozására elhatározza, hogy a hvárángok kiképzőtisztjévé a kegyetlen Jilsukot nevezi ki.

2020.01.10., Péntek 17:30 - 32. rész

A hvárángok parancsnokát lovagi torna keretében választják ki, ami lehetőséget kínál arra, hogy Jusin és Bo-dzsong összemérjék tudásukat. A párbajban ugyanakkor Munno nagymester tanítványa, a kiszámíthatatlan Bi-dám is részt akar venni...