Mintaapák 68-72. rész tartalma

ˆhirdetés

Mintaapák 68-72. rész tartalma

 

Premier a TV2-n 19:30-tól, ismétlés a SuperTV2-n, a következő hétköznap 13:10-től)

 

2020.02.24., Hétfő 19:30 - 68. rész

2020.02.25., Kedd 19:30 - 69. rész

A gyámügyes elmondja Terinek, hogy alaptalanok voltak a Tamás ellen felhozott vádak, és megkéri, hogy a saját sérelmei orvoslására ne a gyámhivatalt használja. Teri hazaviszi Julit, sietne, de Tamás kéri, ismerje el, hogy jogtalanul vádolta meg. Majd Juli elmeséli az apjának, hogy összeházasodott Danival és csókolóztak, ezt az anyukájának is megírják. Vera megkéri Szabit, hogy még ne tanítsa csajozni a fiát. Klára bőröndökkel állít be Zsolthoz, közli, hogy Géza megcsalta, ami megkönnyítette a döntését, hogy hozzá költözzön. Borozgatnak, a jövőjükről beszélgetnek. Janó elmondja Terinek, hogy nem adja fel, meglesz Tamás gyenge pontja. Folytatják a tervek szövögetését, de az asszony bejelenti, hogy kiszáll a közös szövetségből. Petra indul egy kuncsafthoz, aki azért fontos, mert ha elégedett lesz, ajánlani fogja másoknak, Miki marad Mukival. Vera hívja a férfit, jöjjön el Hannáért az oviba. Majd letolja, hogy a kisbabával jött a beteg lányáért. Miki azt füllenti, le fogja adni Mukit Petrának. Ápolja a betegeskedő Hannát, miközben a babát is igyekszik ellátni, kicsit bele is zavarodik. Hazaérve, nem árulja el Petrának, hogy Hanna beteg. A pizzériában Géza zavartan kerüli Zsuzsi társaságát. Megérkezik Máté néhány rendelésért, az apja poénosan szivatja egy kicsit, majd a fiú kamaszosan behisztizik. Vera szerint valaki ideküldte a gyámügyist és Lindának figyelmeztetni kellene erre Tamást. Janónál is rákérdez, tud-e valamit az ügyről. Máté megkéri az anyját, hagy aludjon nála, de Klára hazaküldi, és megígéri, ha nem javul a helyzet, kivesz egy albit, ahol mindketten elférnek. (Nem szeretné elárulni, hogy Zsoltnál lakik.) A fiú vacsorázás közben tüntetőleg otthagyja a jókedvű apját és Zsuzsit, Géza ettől szomorú lesz. Klára este (megszokásból) kiszolgálná Zsoltot, aki közli vele, nem a cselédje, mostantól minden másként lesz, a nőnek tetszik az új felállás.

2020.02.26., Szerda 19:30 - 70. rész

Reggel Klára és Zsolt emancipációs elveket vitatnak meg vasalás közben. Miki továbbra is Hannára vigyáz, Csenge átlátja, hogy szimulál. Petra megtudja Verától, hogy a beteg Hanna, Mukival van. Dühösen megérkezik és kimenti a babát a fertőzés veszélyből, ráparancsol Mikire, hogy egy ideig ne jöjjön haza a bacik miatt. Hanna egy szupertartós filctollal összefirkálja az apját. Majd bevallja neki - miközben az arcáról a filctollat próbálja eltávolítani -, azért hazudott, hogy többet lehessenek együtt. Linda sikertelenül próbálja meg elmondani a gyámügyissel kapcsolatos gyanújukat Tamásnak, mert a férfi elutasító. Dani a tükör előtt tollászkodva közli, hogy randija lesz. Majd az apjával elmennek Tamásékhoz “lánykérőbe”. A volvóban is a séróját igazgatja. Elhívják Julit játszóterezni, miközben a gyerekek “randiznak”, a szülők figyelik őket. Dorka, a vagány iskolakerülő lány sztorizik, látja, hogy Máté depis, ezért magával hívja. Máté megnyílik neki, a lány fájdalomcsillapításként piával kínálja. Janó utónévkönyvet ad Lindának, aki korainak tartja, hisz még nem várnak gyereket. Miki és Hanna Petrához mennek színt vallani, a nőnek tetszik, hogy Verát átverték, persze őt nem kellett volna. Vera is letolja Mikit, hogy kitette Mukit egy fertőző betegségnek, a férfi elmondja, Hanna szimulált. Vera kiakad, hogy már ő is kezdi a hazudozást, Miki úgy érzi, többet kéne a gyerekeivel lennie. Janó azt gondolja, hogy le kell cserélni a gyámügyest olyanra, aki mellettük áll. Teri szerint olyanra van szükségük, aki le van kötelezve neki. Géza otthon idegeskedik, hogy hol lehet Máté ilyen sokáig, majd a fiú megérkezik ittas állapotban. Miki pihenne, de Petra egy törzsvendégével, Rékával jön, akinek meg kell javítani a mikróját. Géza veszekszik a részeg Mátéval, közben Zsuzsi hívja, hogy be kellene mennie, de ő nem tud. Klára érkezik a pizzériába és Mátét keresi, Zsuzsi próbálja lebeszélni, hogy hazamenjen.

2020.02.27., Csütörtök 19:30 - 71. rész

Klára és Géza az öklendező Máté felett veszekednek, mire a fiú benyögi, hogy suli helyett ittak. Klára salátát csinál a családnak, ami vitához vezet a fiúk részéről. Gézával egymáshoz vágják, hogy milyen rossz szülők, majd a nő elviharzik. Teri bájcseveg régi ismerősével, Rajnáknéval, aki pont a gyámügyi osztály vezetője. Beavatja Tamás ügyébe, a nő megígéri, hogy utánanéz. Petra ügyfele, Réka nagyon hálás a mikró javításért, jól meg is fizeti Mikit. A férfi nem örül, hogy ezermesterkedéssel kell pénzt keresnie, de meggyőzi a jó fizetés. Vera figyelmezteti Tamást a gyámügyes újabb felbukkanásáról. Dani Juliékhoz szeretne menni, az apját ez idegesíti, de megígéri, hogy másnap elviszi és adnak neki egy hatalmas csokit. Klára panaszkodik Zsoltnak, aki felveti, Máté esetleg rossz társaságba keveredett. De vigasztalja, hogy a lányához hasonlóan, a fiú is kiheveri majd, hogy szétmentek a szülei. Zsuzsi fejfájáscsillapítót ad Máténak, aki majdnem elszólja magát, hogy bejön neki a nő. Levi éhségsztrájkol az apja előtt, mert nem járhat vívni. Máté másnaposan azt tanácsolja neki, hogy ne foglalkozzon az apjával és menjen el az edzésre. Mátét Klára viszi suliba, mert beszélni akar az osztályfőnökével, aki ezen duzzog, hiszen csak egyszer lógott. Klára kihallgatja Mátét Dorkával, amint a lány lógásra ösztönzi, majd elküldi a fiút egy ürüggyel, és leállítja a lányt. Teri beadagolja Janónak, hogy megtalálta a megfelelő gyámügyest. Miki biznisze kezd beindulni, egymás után kapja a javítandó gépeket. Réka jön átvenni a megjavított dolgokat, jó sokat fizet a férfinak, közben flörtöl vele. Levi elszökik edzésre, Csabit átküldi Tamásékhoz. Szabi és Dani érkezik Tamásékhoz egy hatalmas csokival, megjön Csabi is, hogy az apja küldte.

2020.02.28., Péntek 19:30 - 72. rész

Zsolt látja, hogy Levi be akar állni edzeni, de az apja nem engedi. Megsajnálja és biztatja, hogy eddzen, megígéri, beszél Klárával. Dani panaszkodik, hogy Csabi nem hagyja őket játszani Julival, Szabi azt tanácsolja, gondoljon ki olyan játékot, amivel a kislány csak ráfigyel. Kitalálják, hogy Csabi a kutyájuk és mivel rossz volt, bezárják. Tamás és Szabi a kisfiút keresik, a kicsik kivágják magukat, hogy Máté már hazavitte. Géza csak Mátét találja otthon, megjön Levi is, aki azt kamuzza, könyvtárban volt, Csabit pedig Juli hívta át. Gézáék érte mennek, és kiszabadítják, látják, hogy megette a Julinak hozott csokit. Rajnákné bejelenti Terinek, hogy ő van káros hatással Julira. A kollégái szerint, Teri akarta befeketíteni Tamást. Klára és Zsolt kitárgyalják, hogy Levi elszökött az edzésre. A nő pedig megismerte a lányt, aki leitatta Mátét, de ő megmondta neki a magáét. Erre megérkezik Zsolt lánya, Dorka, akiről kiderül, hogy Máté ivócimborája. A nő szépítené a konfliktusát a lánnyal. De ő elmondja, Klára megfenyegette, hogy kirúgatja, ha nem száll le Mátéról. Dorka előadja, a nő teljesen félreismerte, csak lazultak egy kicsit. Ő próbálta visszafogni Mátét az ivásban, csak viccelt, hogy lógjanak. Az apja beveszi, de Klára nem. Aki finoman próbálja rávezetni Zsoltot, félreismeri a lányát, azon vitatkoznak, ki ismeri jobban a saját gyerekét. Teri kéri Janót, fogadja el, hogy elbuktak, a férfi nem adja fel, telefonon hív valakit. Miki büszkén mondja Petrának, hogy beindult a vállalkozása. Réka áthívja a férfit, hogy szerelje meg a mosógépet. Miki nagyon készül, műszaki rajzot tanulmányoz. Janó bánatában leissza magát Szabival és Gézával, Zsuzsit is bevonja és közben észrevétlen kikapcsolja Géza telefonját. Tamást egy sürgős esethez riasztják, egy lovat kellene megnéznie. Gézát hívja, de nem éri el, így Terihez fordul, aki nehezen, de belemegy, hogy átmegy pár perc múlva vigyázni Julira. A ló gazdája (Konan) hívja Tamást, hogy azonnal menjen.

 

(Ismétlés a SuperTV2-n, a következő hétköznap 13:10-től)