Változások az RTL Klub műsoraival kapcsolatban

ˆhirdetés

A kialakult helyzetre tekintettel változásokat jelentett be az RTL Klub, ami érinti többek között a Barátok köztet és a Drága örökösöket is, de jön a Mellékhatás, az Apatigris és A Tanár 3. évada is

 

Az RTL Klub a járványra tekintettel alkalmazkodik a kialakult helyzethez, ezért több műsornak a forgatását is szüneteltetik, amely érinti a Drága örökösöket és a Barátok köztet is.

 

A Drága örökösök harmadik évada fut éppen az RTL Klubon, azt már felvették, azzal nincs probléma, viszont le kellett állítani a negyedik évad részeinek felvételét. A tervek szerint két hét múlva folytatják a sorozat felvételeit.

A Barátok köztnél a tavaszi szünet előbbre kerül.

A Bátrak földje részeit már leforgatták, így a felvett részeket ott is le tudják adni a korábban meghirdetettek szerint.

Éjjel-nappal Budapest forgatása nem áll le, viszont rendkívül szigorú biztonsági előírások mellett folynak tovább a munkálatok.

Survivor idén nem lesz, Showder Klub új részeket sem tudnak felvenni, a Cápák közöttnél már csak az utómunkálatoknál járnak, nincs leállás.

Áprilisban érkezik a Mellékhatás című sorozat, még tavasszal jön az Apatigris című vígjáték és A Tanár 3. évada is.

 

Az RTL Magyarország teljes közleménye:

"Az RTL Magyarország ezúton is köszöni a munkavállalóinak, a gyártó cégeknek és azon dolgozóinak azt az áldozatos munkát, amit a műsor- és hírszolgáltatás és a szórakoztatás folyamatos biztosításáért már eddig is végeztek.

Az RTL Magyarország számára alapvető fontosságú a munkavállalók egészségének védelme, így már a kormányrendelet kihirdetése előtt óvintézkedéseket vezetett be a használatában lévő ingatlanokban.

Az aktuális egészségügyi helyzet és az események tükrében az RTL Magyarország, illetve a műsorokat gyártó cégek az RTL Magyarországgal egyeztetve, a további intézkedéseket hozták meg, amelyek változást jelentenek az eddigi munkamenetben:

Amely területeken, produkciókban lehetséges, a munkavállalók home officeban folytatják a munkát az egészségügyi kockázat csökkentése érdekében.

Az RTL Magyarország számára kiemelt fontosságú a hiteles és széleskörű hírszolgáltatás. Annak érdekében, hogy a kialakult helyzetben a Hírigazgatóság működése hatékony, folyamatos legyen és napi szinten tájékoztatni tudjuk a nézőket, a Híradó és a Fókusz lekettőzött stábbal dolgozik, hogy egy esetleges fertőzés esetén a másik stáb tudjon dolgozni. A Hírigazgatóság összes munkatársa ezen munkálatokban vesz részt, így a Házon kívül, a XXI. század és a Fókusz Portré című műsor március 23-i héttől határozatlan időre szünetel.

A Drága örökösök 3., aktuálisan képernyőn lévő évadát nem érintik a változások. A jelenleg gyártásban lévő (egyébként is őszi sugárzásra tervezett) 4. évad forgatási munkálatai két hétig szünetelnek, mert a gyártó döntése értelmében két hetes önkéntes karantén kezdődött a teljes stábban, amelyet a gyártó ellenőriz. Ennek értelmében a sorozat munkálatai két hét múlva folytatódhatnak.

A Barátok közt esetében is változások történnek a munkarendben, miszerint a stáb védelmében a meghosszabbított tavaszi szünet előbbre kerül.

A kialakult egészségügyi helyzetben, a produkciós céggel közösen úgy ítéltük meg, hogy a Fülöp-szigeteki forgatás nem megvalósítható, így a Survivor idén nem kerül képernyőre.

A személyes kontaktusok csökkentése érdekében az RTL Magyarország produkciói a székházban minden castingot felfüggesztenek.

A Cápák között üzleti show felvételei már lezajlottak, a műsor utómunkája változatlanul, folyamatosan zajlik.

Az RTLII csatornán látható Showder Klub új adásainak felvételei a jelenlegi egészségügyi helyzet miatt elmaradnak, így régebbi felvételek kerülnek adásba.

Az Éjjel-Nappal Budapest rendkívül szigorú biztonsági előírások betartása mellett folytatja a munkát. A sorozat epizódjai terv szerint kerülnek képernyőre.

A Bátrak földje című telenovella és az Álarcos énekes showműsor epizódjai már jóval az egészségügyi korlátozások kihirdetése előtt felvételre kerültek, így azok adásba kerülése az előre tervezett időpontokban történik, míg az Álarcos énekes háttérműsora, az Álarc mögött felvételei nem folytatódnak.

Április 4-én, szombaton 21 órakor debütál az RTL Magyarország első saját fejlesztésű sorozata, a Mellékhatás mely még a tavalyi évben leforgott. A béranyaság témája köré épülő, tíz epizódos orvosi thriller első része már a televíziós premier előtt egy héttel, március 28-tól elérhető lesz az RTL Most+-on.

A tavasz folyamán a nézők az RTL Klubon láthatják az Apatigris, saját fejlesztésű vígjáték sorozatot, valamint a nagysikerű A Tanár 3. évadát is. Mindkét sorozat forgatásai és utómunkálatai már korábban véget értek.

Bővített kínálattal jelentkezik az RTLMost is, amiről hamarosan külön tájékoztatást adunk.

A kialakult egészségügyi helyzetben mindenkit kérünk, hogy mindannyiunk egészsége érdekében kövesse a kormány utasításait és támogassa a közegészségügyi dolgozók munkáját, mert az igazi, kemény harcot ők vívják. Ezúton is köszönjük odaadó munkájukat!"