Éjjel-nappal Budapest 1825-1829. rész tartalma

ˆhirdetés

Éjjel-nappal Budapest 1825-1829. rész tartalma

 

 

2020.08.03., Hétfő 21:30 - 1825. rész

Máté az esküvő előtti egy kis tuningra érkezik Szofihoz a fodrászatba, miután Tekla ragaszkodott hozzá, hogy Szofi rendbe tegye őt. Először még lazán beszélgetnek, mintha nem történt volna semmi közöttük, ám ahogy egyre inkább közelebb kerülnek egymáshoz érzik, hogy izzik a levegő. Később véletlenül összefutnak a T.É.R.-ben, ahol iszogatni kezdenek...

Milán és Karesz megkönnyebbül, amikor végre parapszichológusi formában segítség érkezik a lakóhajóra. A férfi hozzáértően gépeket állít fel és biztos benne, hogy véget fog vetni a szellemjárásnak. Amikor a parapszichológusnak valóban sikerül felvenni a kapcsolatot a szellemmel, gyorsan kiderül, hogy az egy veszélytelen lélek. Milán és Karesz megkönnyebbül, és az új ismerettel felfegyverkezve végre ismét képesek a lakóhajón aludni. Ám, amikor éjszaka Milánnak ki kell mennie a mosdóba, összeütközik a „,szellemmel”: Birdy-vel, a Hostel vendégével...

Joe folyamatosan próbálkozik Barbinál, de elég ritkán tudnak szexelni, mert valami mindig közbejön. Noah nem tud aludni, többen vannak az albiban, ami zavarja Barbit stb. Joe Gábornak panaszkodik, aki azt tanácsolja Joe-nak, hogy engedje ki egy kicsit a fáradt gőzt, amihez pont kapóra jön Ginger, aki üzenetekkel bombázza Joe-t, aki azonban eddig nem foglalkozott vele.

2020.08.04., Kedd 21:30 - 1826. rész

Máté és Szofi reggel másnaposan ébrednek egymás mellett, és elhűlve jönnek rá, hogy tegnap lefeküdtek egymással. De mielőtt még tisztázhatnák, hogyan kerülhetett erre sor, Joe rajtakapja őket, és ledöbben. Máté kétségbeesve kér tanácsot Joe-tól, aki azt javasolja, hogy mondja el Teklának az igazat. De Szofi mindenáron meg akarja akadályozni, hogy miatta és a félrelépés miatt lefújják az esküvőt. Máté lelkiismeret-furdalással küzd, és nem tudja, mit csináljon. A helyzet még rosszabbra fordul, amikor Tamara is tudomást szerez a félrelépésről, és leissza magát. Nem bírja elviselni a hazugságot, mert az számára világos, hogy Szofi és Máté éreznek valamit egymás iránt, és hogy nagy hiba ez az esküvő. Máté nem tudja bevallani Teklának, hogy mi történt, és végül annyira meghatja Tekla esküje és az iránta érzett szerelme, hogy az oltár előtt kimondja az igent, és így hazugsággal kezdi a házasságot.

Franci reggel egy testzsírszázalék-mérőt kap Andrétól, hogy feketén-fehéren lássa, mihez vezet a fegyelmezetlen zabálása. A lány megelégeli a dolgot. Felbontja a fogyókúrás megállapodásukat, és közli Andréval, hogy fogadja el, hogy ő úgy jó, ahogy van. Erre André ki akarja dobni a házból, mert nem hajlandó végignézni, hogy a húga a helytelen táplálkozásával megöli magát, de a lakótársak ezt nem engedik. Különösen Bence veti be magát Franci érdekében, és csodálja a lányt, aki szerinte úgy jó, ahogy van. Franci elolvad Bence szavaitól, de nem mutatja, csak Borinak jegyzi meg, hogy mennyire klassznak tartja Bencét.

2020.08.05., Szerda 21:30 - 1827. rész

Tamara még mindig totál le van döbbenve azon, hogy Máté és Szofi lefeküdtek egymással, ráadásul Máté esküvője előtt. Amikor a tolószékes Sanyira néhány bunkó suhanc gúnyos megjegyzést tesz, majd egy biztonsági őr lopással vádolja meg, a lány felteszi magának a kérdést: Tulajdonképpen milyen ez a világ, amiben él? Az átéltek hatására anyatigrisként védelmezi Sanyit. Annál nagyobbat csalódik, amikor szembesül vele, hogy Sanyi már meggyógyult, és csak megjátssza a beteget.

Franci az éjszakai munka után még mindig azon tépelődik, hogy megtartsa-e a pénzt, amit Kristóf adott neki a büfékocsijért. Egyrészt meghatja a fiú gesztusa, és szüksége van a pénzre, másrészt viszont tudja, hogy nem tarthatja meg, mert azzal csak hiú reményeket ébresztene a fiúban. Úgy dönt, hogy visszaadja neki. Mikor Kristóf elmegy a büfékocsihoz, és lassan újra közelebb kerülnek egymáshoz, Franci egy pillanatig megint jól érzi magát vele. Amikor Kristóf megcsókolja Francit, és könyörög neki, hogy kaphasson még egy esélyt, a lány rájön, hogy nem képes megbízni a fiúban.

Bori már kezdi azt hinni, hogy nincs messze attól, hogy Bécyt letaszítsa a klubban elfoglalt trónjáról, ugyanis az új főnöke Farkas őt bízza meg azzal, hogy tervezzen meg egy parti-sorozatot. A későbbiekben azonban betörnek a klubba, és őt azzal vádolják, hogy elfelejtette bekapcsolni a riasztót. Bori elveszti a főnöke bizalmát, mert kiderül, hogy zárás után Rolanddal szexelt az irodában ahelyett, hogy a feladatait ellátta volna. Ezért most Borinak kell kifizetnie a keletkezett károkat. Bár Bori kétségbeesetten bizonygatja, hogy ő bekapcsolta a riasztót, senki sem hisz neki.

2020.08.06., Csütörtök 21:30 - 1828. rész

Tamara elképed, amikor meglátja, ahogy Sanyi kora reggel visszateszi a gipszét, bár neki megígérte, hogy ma tiszta vizet önt a pohárba, és mindenkinek elmondja, hogy már meggyógyult. Megfenyegeti, hogy ő maga számol be a csalásról Joe-nak, ha Sanyi ezt nem teszi meg. Röviddel később azonban Tamara megint haladékot ad Sanyinak, mivel Joe sörözni indul vele. Ám amikor este Tamara Nikivel megérkezik az albérletbe és látja, hogy Sanyi továbbra is kiszolgáltatja magát, elszakad nála a cérna. Niki segítségével rákényszeríti Sanyit, hogy mondja el az igazat Joe-nak. Joe csalódottan kivágja Sanyit az albérletből.

Franci frusztrált, amikor a büfés kocsija kezd szétesni. Pénz azonban nincs. Az elszánt Bencének sikerül meggyőznie Francit arról, vegyen részt egy GASZTRO-versenyen, hogy ezáltal gyorsan pénzhez jusson. Ám Francinak kétségei vannak. Végtére is bár az étele finom, de nem olyan divatos, mint a többi versenyzőé. Franci félelmei be is igazolódnak, amikor a verseny szervezője az ételét csupán „tisztességesnek“ minősíti. Amikor ő és Bence végig nézik a versenytársakat, akiknek kivétel nélkül átgondolt, egzotikus koncepciójuk van, Franci biztos benne, hogy nincs velük egy súlycsoportban.

Virág lehetőséget kap egy fotózásra, aminek viszont Lali egyáltalán nem örül. Féltékenysége miatt Virág majdnem lemondja a lehetőséget, de végül Evelin és Barbi megoldják a helyzetet és elkísérik a fotózásra. Lali kénytelen bocsánatot kérni Virág megbízójától, de majdnem balhét csinál, ezért Barbi elviszi a fotózásról. Virág fantasztikusan teljesít, de mikor kikezd vele a fotós asszisztense, megijed.

2020.08.07., Péntek 21:30 - 1829. rész

Karesz kirándulni hívja a barátait, de nem igazán örül neki, hogy Bella Mesiéket is meghívta. Karesz nem mondja el, hová mennek, és megállni se hagyja szinte a kis csapatot, mert komolyabb tervei vannak. Amikor megérkeznek a helyszínre, mindenki kiakad, hogy mit keresnek ennél az illegális szemétlerakónál. Karesz azonban előadja, hogy éppen ezt a szemetet jöttek összeszedni. Milánék később megelégelik Karesz akcióját, és lelépnek.

Franci a főzőverseny napján elalszik, amitől annyira ideges lesz, hogy elejti a hamburgeréhez előre elkészített speciális szószt. Francinak most gyorsan improvizálnia kell. De újabb és újabb akadályokba ütközik. De végül mégis sikerül Bence segítségével részt vennie a versenyen, és feltálalnia a hamburgert, amivel ő is meg van elégedve. Franci izgatottan várja az eredményhirdetést, azonban csalódnia kell, mivel még a harmadik helyezést sem sikerül elérnie…

Szofinak megterhelő, mikor Tivadar befogja őt, hogy együtt feldíszítsék a szobát és a hitvesi ágyat az újdonsült házaspár, Máté és Tekla első együttlétéhez az otthonukban. Mikor Szofi váratlanul összetalálkozik a hazaérkező házaspárral, érzelmileg végleg káoszba kerül. Szofi megpróbálja bemagyarázni magának, hogy ez az érzés normális, és megkönnyebbül, mikor úgy látszik ezt Máté is így gondolja. Szofi világosan közli Mátéval, hogy muszáj lesz tudatosan kerülniük egymást.