Éjjel-nappal Budapest 1879-1882. rész tartalma

ˆhirdetés

Éjjel-nappal Budapest 1879-1882. rész tartalma

 

 

2020.10.19., Hétfő 21:30 - 1879. rész

Karesz még mindig haragszik Milánra, és határozottan blokkolja a kreatív próbálkozásait a bocsánatkérésre. Bebeszéli magának, hogy már nincs szüksége rá, és helyette új életet akar kezdeni – Milán és Bella nélkül – az albérletben. Amikor Mesi, aki saját magát is hibáztatja az egész kavalkád miatt, felbukkan Karesznál és elmeséli neki, hogy Milán számára Karesz mennyire fontos.

Reggel Philip dühösen elárulja Norbinak, hogy lefeküdt Livivel, mire Norbi összebalhézik a lánnyal, és elviharzik otthonról. Livi később számonkéri Philipet, amiből egy újabb veszekedés alakul ki. Délután Norbi ittasan meglátogatja Philipet a T.É.R-ben, hogy elbeszélgessen vele, ahol Dzseniről is kiderül, hogy tudott Philip és Livi viszonyáról. Norbi idegesen számonkéri Philipet, aki próbálja a fiút leállítani. A bárban ülő három suhanc azonban szintén ittas, balhét akarnak, és rátámadnak Norbira. Philip is beszáll a verekedésbe, és ezzel megmenti Norbit egy komolyabb sérüléstől.

Zoé ledöbben, amikor gyerekrablás miatt idézést kap a rendőrségtől. Áldozatnak látja magát, és megpróbál hatni Andreára, hogy vonja vissza a feljelentést vagy legalább finomítson rajta, hiszen szeretetből cselekedett. Amikor Andrea azonban tiltakozik, és Zoé úgy érzi még a lakótársai is hátba támadják, mérges lesz, és úgy érzi az egész világ ellene fordult. Amikor viszont összefut a betépett régi barátjával és egyedül ő akad ki a gyámhivatal döntésén, Zoé fájdalmasan felismeri, hogy milyen mély a szakadék a régi és az új élete között.

2020.10.20., Kedd 21:30 - 1880. rész

Barbinak el kell költöznie a lakásból, mert megemelték a bérleti díjat és pont a Margit krt-i háztömbben talál egy megfelelőt. Kicsit aggódik, hogy mit fog szólni ehhez Joe, nem érzi-e majd nyomulásnak vagy rátelepedésnek. Amikor viszont azt látja, hogy Joe csajozgat, féltékeny lesz, amit még magának sem vall be.

Livi reggel arra jön ki a szobájából, hogy Norbi és Philip a legnagyobb egyetértésben beszélgetnek. Livi nem tudja hova tenni a dolgot, amit csak tetéz, hogy a srácok közös lógást terveznek, hogy megünnepeljék a haverságot. Később Livi önérzetét bántja, hogy Norbi két idegen csajjal flörtöl, és „véletlenül” emiatt leönti.

Borinak nemsokára elkezdődik a sugárkezelése. Roland emiatt elkezd az interneten információk után kutatni. De, amikor meglátja az első ijesztő képeket, elhatározza, hogy Borit ettől távol tartja, és megajándékozza egy romantikus nappal. Borinak jól esik a gesztus, és hálás érte.

2020.10.21., Szerda 21:30 - 1881. rész

Bori most fogja megkapni az első sugárkezelést. Az ideges Rolanddal ellentétben Bori elhatározza, hogy nem hagyja magát megfélemlíteni és normálisan éli tovább az életét. Bori egyáltalán nem érzi magát betegnek. Az első sugárkezelés Bori és Roland nagy meglepetésére simán lemegy. Roland egyre optimistább lesz.

Francit értesítik, hogy részt vehet egy gasztronómia rendezvényen, és Bencével együtt készülődni kezd az útra. De Franci a viszonzatlan szerelme miatt kétségbeesik, hogy két hetet vidéken együtt kelljen lennie Bencével – ráadásul csak egy szobát tud lefoglalni -, ezért titokban másik kisegítőt keres magának: Franci nagyon megbántja Bencét, mikor bemutatja neki az új munkatársat, Bencének pedig lemondja az utat, Bence kisebb megfázására hivatkozva. Bence átlát a helyzeten, és feszülten kérdőre vonja Francit, míg ő végül bevallja, hogy még mindig szenved attól, hogy szereti Bencét.

Szofi visszaérkezik Szegedről. Tivadar unszolására elmegy Tekla szülinapi reggelijére, holott Szofi távol akart maradni Mátétól. Szofinak még elviselhetetlenebb lesz a helyzet, amikor pont szerelmeskedés közben állítanak be Mátéékhoz. Szofi nehezen viseli Tekla fura magatartását vele szemben, amikor a születésnapra hozott ajándékát is a szemetesben látja viszont, úgy sejti, hogy Teklának valami baja van vele. Elmondja az érzéseit Máténak, aki szerint Szofi paranoid.

2020.10.22., Csütörtök 21:30 - 1882. rész

Tekla élvezi, hogy titokban bosszút áll Szofin, amikor provokatívan kiteszi a róla és Mátéról készült fotót a fodrászatban. Mivel úgy tűnik, Szofi nem provokálható, Tekla elég csúnyán beszól neki, ami nagyon szíven találja Szofit. Szofi felháborodottan veszekedni kezd vele, ám Teklának sikerül meggyőzően adnia az ártatlant, és a maga oldalára állítani Tamarát és Tivadart. Tekla annyira élvezi a győzelmét, hogy nem veszi észre, milyen súlyos hibát követ el. Egy figyelmetlen pillanatban az igazi terhességi kiskönyve beleesik Zorró kosarába, amit Szofi nem sokkal később elvisz magával haza. Amikor Tekla ezt észreveszi, mindent megtesz, hogy visszaszerezze az igazi kiskönyvet.

Lali már reggel izgatottan készülődik a 100. Jubileumi koncertjére. Amikor éppen indulna egy fotózásra, felbukkan Noémi, aki Virág fülébe teszi a bogarat, hogy Lalit ostromolják a csajok. Álságosan ráveszi Virágot, hogy töltsék együtt a délutánt, hogy újra közel kerülhessenek egymáshoz. Amikor később Noémi egy fotót mutat Laliról és egy csinos rajongójáról, Virág féltékeny lesz.

Karesz és Milán reménykednek, mikor Joe segítségével rájönnek, hogy talán az adásvételi szerződés érvénytelen. Ugyanis Karesz is tulajdonos, és neki is alá kellett volna írni a szerződést. Diadalmasan beállítanak Pablohoz, de az lehűti őket. Fel kellene jelenteni Milánt ahhoz, hogy érvényteleníthessék a szerződést. És ha ez még nem lenne elég egy napra, még Samu is felhívja Milánt, és leteremti, hogy újra eldugította a zuhany lefolyóját.