Éjjel-nappal Budapest 1883-1887. rész tartalma

ˆhirdetés

Éjjel-nappal Budapest 1883-1887. rész tartalma

 

 

2020.10.26., Hétfő 21:30 - 1883. rész

Bár Borit megviselik a sugárkezelés mellékhatásai, próbálja nem mutatni, sőt Roland előtt is igyekszik elbagatellizálni. Nem akarja, hogy a betegsége úrrá legyen rajta, és ezért keménynek mutatja magát, ami eleinte még megy is. A nap folyamán keményen beolvas Bécynek, mikor úgy érzi, hogy az provokálja. De ahogy múlik az idő, egyre jobban elgyengül. Csak nagy nehézségek árán tudja végezni a munkáját. Mikor aztán Bécynek sikerül az ujja köré csavarni Farkast, és kijátssza a kitiltást, Bori idegei felmondják a szolgálatot. De összeszorítja a fogát, nem akarja, hogy gyengének lássák.

Livi bosszankodik, amiért azzal szembesül a nap folyamán, hogy amikor Philip meghívja Norbit és őt dzsúdózni, Philip egy másik lánnyal flörtöl, Livi nem bírja levenni Philipről a szemét. Hiába van együtt Norbival, láthatóan Philip sem hagyja hidegen. Amikor később egy medencés bulin DJ Nia érzékeli ezt, rá is kérdez, de Livi magának se meri még bevallani, hogy vonzódik Philip iránt is. De közben Norbit se akarja elveszíteni. Próbál gyorsan túllendülni ezen.

Dzseni reggel kiakad a lakótársaira, mert a hétvége óta rendetlenség van a lakásban, ráadásul még melegvíz sincs. Amikor úgy érzi, hogy még Livi is a fiúk pártján áll, besokall, és úgy dönt, átmegy az anyjához. Amikor Dzseni suli előtt találkozik az anyjával, sokként éri, hogy az anyja összeköltözik a tanárával és ráadásul meztelenül is meglátja a tanárát, Róbertet, aki momentán Edit barátja. Edit próbál magyarázkodni, de Dzseni annyira feldúlt, hogy összevesznek, faképnél hagyja az anyját is, és iskola helyett úgy dönt, felmegy Gáborék albérletébe. Dzseni felháborodva beszámol a történtekről Gábornak, aki először jót mulat a dolgon, de aztán rájön, mennyire megviseli az eset a lányt. Ezért azt javasolja neki, hogy ideiglenesen költözzön hozzá. Dzseni repes a boldogságtól, főleg azok után, hogy úgy érzi, Gábor lakótársai is befogadják.

2020.10.27., Kedd 21:30 - 1884. rész

Reggel először a srácok ébrednek fel, totál másnaposan, és döbbenten látják, hogy gyakorlatilag hármasban összebújva aludtak. Kínos a helyzet, annál is inkább, mert Norbi nem biztos benne, hogy nem álmodta-e Philip és Livi csókját. Livi később Dzsenitől kér tanácsot, miután bizonyossá vált számára, hogy mindkét fiú felé vonzódik; Dzseni szerint azonban Livinek döntenie kell valamelyik srác mellett. Norbi megpróbálja kideríteni, hogy mi a helyzet az éjszakai csókkal...

Tamara megismerkedik a fodrászat egyik vendégével, és Barbival együtt úgy véli, a lány tökéletesen illene Joe-hoz. Nem tud ellenállni a kísértésnek, és Joe-nak a háta mögött megszervez egy „,véletlen találkozást” Ágotával. Mivel Joe este a haverjaival Barnánál kocsmázik, Tamara odaküldi a nőt, és hogy megismerje Joe-t, ad neki egy elmosódott fotót is a férfiról. Ám Ágota összekeveri Joe-t Sanyival, és vele kezd el beszélgetni.

Miközben Karesz és Milán kétségbeesetten keresi a csalót, Milánnak hirtelen eszébe jut, hogy az illető leghőbb vágya egy retro kisbusz volt. Karesz úgy érzi, ezt az információt kihasználva csapdát tudnának állítani a szélhámosnak. Meghirdeti, hogy van egy eladó busza, és abban bízik, hogy Mátyás jelentkezni fog. Noha sok érdeklődő jelentkezik, a csaló nincs köztük, és úgy néz ki, mégsem jön be a terv. Ám végül szerencséjük lesz, mert Mátyás mégis megjelenik…

2020.10.28., Szerda 21:30 - 1885. rész

Zoé meglátja a lehetőséget arra, hogy ruhatárossá léphessen elő, amikor hirtelen szabaddá válik a pozíció, és megkéri Borit, hogy megkaphassa a munkát. Többet akar keresni, hogy nyújtani tudjon valamit a lányának. Ám Bori helyreteszi Zoét, hogy nem megbízható, ráadásul Bence is úgy gondolja, hogy Zoénak ezzel még várnia kellene. Ám Zoé mindettől csak még inkább frusztrálva érzi magát, és Bori háta mögött szervezkedni kezd, hogy mégiscsak megkapja az állást.

Amikor az albérletben Dzseni miatt eldugul a mosdó, Gábornak kell segítenie megoldani a problémát. Gábor cukinak találja Dzseni szégyenkezését, ám a lány úgy érzi, hogy a lakótársai rajta gúnyolódnak. A feldúlt Dzseni ki is akar költözni az albérletből és a barátai segítségét kéri. Ám ahelyett, hogy összepakolná a cuccait, Dzseni hagyja, hogy a többiek rábeszéljék őt egy szauna partira az üres albérletben. A szaunázás közben Norbiék kérdőre vonják Livit a tegnapi bejelentése miatt, és a lány közli, hogy igenis komolyan gondolta, hogy mindkét fiút szereti.

Miután Karesz és Milán hadat üzentek Pablónak, a tettek mezejére lépnek. Bűzbombával és lelki terrorral akarják elüldözni a művészt a lakóhajóról, ám leállítják őket. Kétségbeesésükben Barbi segítségét kérik, akit rávesznek arra, hogy játssza el egy külföldi galériatulajdonos szerepét. Barbinak egy visszavonhatatlan ajánlattal kellene rávennie Pablót arra, hogy kiköltözzön a lakóhajóról.

2020.10.29., Csütörtök 21:30 - 1886. rész

Szofi nem képes tovább elviselni, hogy Tamara továbbra is távolságtartó vele, ám Tamara közli, hogy csalódott Szofiban a Máté féle sztori miatt. Szerinte Szofi megváltozott, és ő nem tudja, hogy kedveli-e ezt az új Szofit. A kétségbeesett Szofi Joe-nak önti ki a szívét, aki bátorítja őt, hogy küzdjön tovább Tamaráért. Amikor később Szofi érzelmileg teljesen megnyílik Tamara előtt, Tamara hajlandó belemenni, hogy adjon még egy esélyt a barátságuknak. Italozás közben ismét közelebb kerülnek egymáshoz, ám amikor Szofi egy kicsit túl messzire megy, Tamara rájön, hogy sajnos nem tud úgy tenni, mintha semmi sem történt volna.

Amikor Edit reggel megteszi az első lépést Dzseni felé, a még mindig megbántott lány dacosan elzárkózik. Azonban Gábor hatására végül felenged és belemegy, hogy egy shoppingolós napot töltsön el Edittel. A délután annyira jól sikerül, hogy Dzseni még abba is belemegy, hogy együtt vacsorázzon Róberttel. Dzseni valóban megtalálja a közös hangot a férfival, ám elromlik a hangulat, amikor Edit elmondja Dzseninek, hogy Róberttel együtt kisbabát szeretnének...

Milán kételkedik benne, hogy Pablóról tényleg minden lepereg. Eddig egyik próbálkozásuk sem járt semmilyen eredménnyel, hogy elüldözzék őt a lakóhajóról, de az, hogy a fickó nem normális, már akkor nyilvánvaló volt, amikor látták a furcsa kapcsolatát Böbével. Karesz azt mondja, hogy fel kell őt venniük, amikor a babával beszélget, és meg kell zsarolniuk őt. Hozzá is látnak, és Karesz felveszi Pablót, miközben Böbének udvarol. Amikor azonban este a fiúk a férfi kiállításán meg akarják szégyeníteni a művészt, rádöbbennek, hogy a művészvilág elfogadja ezt a szokatlan kapcsolatot.

2020.10.30., Péntek 21:30 - 1887. rész

Tamara még mindig Szofi előző nap elhangzott sértése és a barátságuk vége miatt bánkódik. Amikor Tivadar rákérdez, mi folyik köztük, Szofi spontán módon ismét hazudik, ami nagyon feldühíti Tamarát. Egyre inkább meg van győződve arról, hogy Szofi valójában egy notórius hazudozó. Dacból elmegy egy randira, amit Tivadar szervezett le neki, hogy addig is elterelje bánatáról a figyelmét. A randevú meglepően jól sikerül, de amikor a rádióban megszólal az előző nap Szofival együtt hallgatott szám, Tamarára teljes erővel rátör a szomorúság Szofi miatt, ezért úgy dönt, hogy felkeresi a lányt.

Gábor nagyon megdöbben, amikor Dzseni reggel azzal áll elő, hogy hivatalosan is beköltözik hozzá az albérletbe. Gábor arra hivatkozik, hogy erről nem dönthet egyedül, de megígéri, hogy amilyen gyorsan csak lehet, beszélni fog Joe-val. Ám ehelyett elpanaszolja helyzetét és fenntartásait a lakóknak, aki nagyon is jól megérti őt. Dzseni közben az albérletben összefut Joe-val, és megragadja az alkalmat, hogy rákérdezzen, hogy döntött a költözéssel kapcsolatban. Amikor kiderül, hogy Gábor még fel sem hozta a témát Joe-nak, noha találkoztak, Dzseni nagyon megbántódik. Gábor próbál beszélni a barátnőjével, de Dzseni számára egyre világosabb, hogy Gábor nem akar összeköltözni vele.

Bori nem tudja megakadályozni, hogy Roland megtudja, hogy nemrég rosszul lett a klubban a sugárkezelés mellékhatásaként. Bori igyekszik az egészet bagatellizálni, de a következő kezelés után érzi, hogy fáradt, ezért belemegy, hogy visszavegyen a munkából. A klubban azonban vészhelyzet áll elő, és ő kötelességének érzi, hogy beugorjon egy lebetegedett kolléganője helyett. Igyekszik jó képet vágni a dologhoz, és beáll táncolni, pedig fájdalmai vannak és fáradt. Végül rosszul lesz a színpadon, és összeesik...