Barátok közt: 22 év után vége a legendás sorozatnak

ˆhirdetés

Huszonkét év után vége lesz a Barátok köztnek, az alkotók már a befejezésen dolgoznak

 

A Barátok közt az RTL Klub és a magyar televíziózás meghatározó sorozata lett az utóbbi huszonkét évben, 1998-ban indult és hamar nagy népszerűséget szerzett a nézők körében. Az utóbbi időben viszont csökkent a nézettsége, az újítások ellenére sem sikerült visszacsábítani a nézőket, így a befejezés mellett döntött a csatorna.

 

Az RTL Klub hivatalosan a Fókuszban jelentette be hétfőn este, hogy 22 év után búcsúzik a sorozat. Az írók már a befejezésen dolgoznak. A sorozat részeit áprilisig forgatják, így nyárig még lesznek kalandok a Mátyás király téren. A tervek szerint a sorozathoz méltó lezárást láthatunk majd.

2015. januárjában távozott Kalamár Tamás alapító producer, ezután kétévente változott a produkció kreatív vezetése, miközben a sorozat nézettsége folyamatosan csökkent.

Kolosi Péter programigazgató, az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, a Fókuszban elismerte, hogy a kreatív vezetésben történő változás kisiklatta arról a vágányról a Barátok köztet, amelyen 17 éven keresztül sikeresen haladt. Hiába jelezték az akkori német vezetőknek, hogy ez így nem lesz jó, nem hallgattak rájuk.

Ezért tavaly szeptemberben új kreatív vezetőt kért fel a produkció német tulajdonosa az RTL-lel egyetértésben. Ez egy utolsó kísérlet volt, de tisztában voltak már ekkor is vele, nagyon nehéz lesz újra arra a szintre hozni a sorozatot, hogy hosszú távon is megmaradhasson.

Ismét a családi kapcsolatok kerültek középpontba a társadalmi problémák mellett a humoros jelenetekből sem volt hiány.

Hiába javult a sorozat, nyáron, amikor visszakerült főműsoridőbe a Barátok közt, kiderült, hogy nem sikerült elérni a célokat.

A szereplők hétfőn reggel tudták meg a döntést.