Éjjel-nappal Budapest 1913-1917. rész tartalma

ˆhirdetés

Éjjel-nappal Budapest 1913-1917. rész tartalma

 

 

2020.12.07., Hétfő 20:45 - 1913. rész

Tivadar már semmit nem ért, mikor reggel megtudja, hogy Szofi és Tekla úgy döntöttek, eladják a fodrászatot. Úgy érzi, kihagyták, és elárulták, és nem hajlandó elfogadni ezt a döntést. Kétségbeesve könyörög nekik, hogy találjanak valami más megoldást, de nem tudja őket meggyőzni. Kínjában abba a reménybe kapaszkodik, hátha egyedül képes vinni a fodrászatot. De az üzletember, aki megvenné a fodrászatot Szofiéktól, nem akar Tivadar üzlettársa lenni.

Franci a munka után, hazafelé igyekszik, amikor megtámadja egy ismeretlen, és elrabolja tőle az utolsó pár nap bevételét. Hatalmas a felháborodás a Bécy házban, még a rendőrséget is bevonják, hogy minél előbb kézre kerüljön az elkövető. Valójában a kétségbeesett ismerősük volt a tettes, mert nem tudott volna máshogy fizetni a zsarolójának...

Mikor Karesz helyettesíti Bandi bát, úgy érzi, hogy egyre közelebb jut ahhoz, hogy álma megvalósulhasson. De legnagyobb rémületére befektetők bukkannak fel, akikkel Bandi bá tárgyal az autómosó megvásárlásáról. Karesz ugyan mindent megpróbál, hogy mindenféle praktikákkal meghiúsítsa ezt, de a befektetők továbbra is érdeklődnek az üzlet iránt. Ezért Bandi bának könyörög, hogy ne adja el az autómosót a gazdag és szívtelen konkurenciának.

2020.12.08., Kedd 20:45 - 1914. rész

Dzseni egyre idegesebb lesz, amiért és Gábor és Evelin között olyan bizalmas a viszony. Amikor Dzseni rajtakapja Gábort és Evelint, ahogy Gábor segít a barátnőjének felhúzni a cipzárját, neki is ugrik a lánynak. Bár Gábor megbocsát a barátnőjének, de Dzseniben egyre nő a bizonytalanság. Úgy dönt, feleségül kéri Gábort...

Amikor Máté egy hét után még mindig nem jön be dolgozni és annyira belemerült az önsajnálatba, hogy csak vegetál, Joe elkapja a barátját és kényszeríti, hogy elmenjen vele egy steakhouse-ba. Ám a kiruccanás balul sül el, mert meleg párnak nézik kettejüket.

Zoénak kemény éjszaka van a háta mögött, amit az utcán töltött, és mikor reggel kis híján meglopják, rájön, hogy sürgősen keresnie kell valami lakhelyet. De az egyetlen menedéke, Kinga időközben nála is mélyebbre süllyedt, így hát elmegy a házba, hogy ott kérjen segítséget. És bár megint elhajtják, abban reménykedik, hogy Bence majd megenyhül, és a segítségére siet. A fiú sokat vívódik, és mikor tényleg felkeresi Zoét, aki azt hiszi, hogy sikerült meghatnia. De Bence csak egy hálózsákot visz neki. Elszántan elmondja, hogy túl messzire ment.

2020.12.09., Szerda 20:45 - 1915. rész

Dzseni teljesen fel van dobva az ötlettől, hogy megkérje Gábor kezét. Barátai eleinte elég szkeptikusak, mert eléggé nonszensznek találják a dolgot, de Dzseni hallani sem akar a kétségekről. Végül a barátai, miután látják, hogy esélytelen lebeszélni őt erről, támogatják a tervezés során. Dzseni nem talál ilyen rövid idő alatt megfelelő helyszínt, ezért Norbi meggyőzi őt, hogy rendezzenek be egy romantikus kis helyet a „férj kérésre”. Dzseni örül és nagyon ideges is egyszerre.

Mikor Szofi tudomást szerez Máté állapotáról, ő is aggódni kezd. A kétségei ellenére erőt vesz magán, és beugrik Máté lakására, és megdöbben azon, mennyire elhagyja magát Máté. Szofi motiválni próbálja Mátét, hogy más sorscsapásokat is kibírt már, és igyekszik felrázni őt.

Roland és Bori viszonya továbbra is feszült és újabb próba elé néz, amikor Bori ismét a gyógyítóasszonyhoz fordul, sőt, el is hívja az otthonukba. Roland először próbálja megőrizni a nyugalmát, de végül mégis kidobja a nőt. Majd ki akar békülni Borival, ezért aztán eltervezi, hogy menjenek el falat mászni, hogy levezessék a feszültséget.

2020.12.10., Csütörtök 20:45 - 1916. rész

Dzseni reggel döbbenten tudja meg, hogy Gábornak egész nap dolgoznia kell, ezzel veszélybe került a terve, hogy megkérje a kezét. Livi meg tudja nyugtatni az ideges Dzsenit és megígéri neki, hogy Norbi el fogja vinni Gábort a megbeszélt helyszínre. Norbinak valóban sikerül is elcsalnia a mit sem sejtő Gábort a T.É.R.-ből.

Bori majd beleőrül a félelembe, hogy esetleg kiújul még nála a rák. Állandóan hajba kap emiatt Rolanddal, és végül azt hiszi, hogy újabb csomót talált a mellében. Franci tanácsára elmegy az orvoshoz, aki megrémül, mikor Bori komolyan fontolóra veszi, hogy leveteti a melleit. Roland döbbenten hallja Francitól, hogy mit tervez Bori. Bori annak ellenére is makacsul kitart, hogy az orvos sem tanácsolja neki a műtétet. Bori és Roland csúnyán összevesznek, mert Roland legszívesebben megtiltaná Borinak a műtétet.

Tekla belesüpped az önsajnálatba, amivel a szülei agyára megy. Attila és Dóra megpróbálja rávenni Teklát, hogy menjen el egy állásinterjúra, ám Tekla az utolsó pillanatban faképnél hagyja az apját, amikor összefut az utcán Mátéval. Attila nem igazán tud együtt érezni Teklával, aki önhibájából került ebbe a helyzetbe, így szörnyen összevesznek. Amikor Attila közli a lányával, hogy csalódott benne és nem ilyennek nevelte, Tekla nem bírja tovább. Blöffölve közli, hogy elköltözik, és a szülei végül is nem állítják meg őt.

2020.12.11., Péntek 20:45 - 1917. rész

Gábor egész éjjel ivott és az utcán mászkált. Reggel még mindig nem tudja mitévő legyen, Dzsenit nem éri el továbbra sem. Amikor Dzseni egy ijesztő hangüzenetet hagy neki, amiből Gábor arra következtet, hogy a lány ártani akar magának. Fejvesztve rohanni kezd, hogy mihamarabb megtalálja Dzsenit. Miután már mindenhol kereste és még mindig nem találja, Joe segítségét kéri, hogy kísérje el egy házhoz, aminek a tetején Dzseni korábban sokat lógott a barátaival. Joe és Gábor Dzseni nyomára bukkannak, amikor az emeletes ház előtt megtalálják Dzseni tegnap viselt fátylát. Gábor és Joe őrült tempóba rohannak fel a tetőre, ahol azonban csak a lány cipőjét és véres ruháját találják meg. Gábor magánkívül van és zokog. Joe tanácsára felhívják a rendőrséget, akik kijönnek a tetőre és elindul a nyomozás.

Miután az apjával folytatott veszekedés után Tekla egy szállodába ment, döbbenten konstatálja, hogy nem tudja kiegyenlíteni a számlát, mert Attila letiltatta a társkártyáját. Kétségbeesésében úgy dönt, hogy eladja minden holmiját – és a többiekét is – a Frufruból. Jócskán megnehezíti a helyzetét, amikor az üzletben összefut Szofival és Tivadarral. Ismét hatalmas veszekedés tör ki köztük, és az eladás sem valami sikeres.

Franci jókedvűen tér vissza a piacról, és döbbenten látja, hogy Bécy elfoglalta a helyét, és konkurenciaként saját büfét akar nyitni Franci büfékocsijánál. Bori rábeszélésére Franci nem hagyja magát, és felveszi a kesztyűt Bécyvel szemben. Ugyanakkor kénytelen belátni, hogy Bécy ötlete, miszerint lányok dekoltázsából árulja a virslit, működik. A lány csalódottan igyekszik Bori segítségével visszahódítani vevőit, de eleinte kudarcot vall...