A Seherezádé sztárja a Szulejmán című új sikersorozatban

Az új sikersorozat sztárja Halit Ergenc, akit már a Seherezádé szériában megismert és megszeretett a magyar nézőközönség. A sorozatban még simára borotvált arcú szívtipróként láttuk, most szakállasan alakítja a török császárt, Szulejmánt.

Halit Ergenc a Szulejmán c. sorozatban, amit az RTL Klub 2013. januárjában tűzött műsorra

 

Néhány életrajzi adat:

A színész 1970 április 30.-án született Isztambulban, édesapja a szintén szakmabeli Sait Ergenc. 1989-ben végzett a Beşiktaş Atatürk középiskolában. Az Isztambuli Műszaki Egyetemen tanult tengerészeti mérnöknek, majd egy év után váltott, hogy operát tanuljon a Mimar Sinan Egyetemen, majd számítógép operátorként kezdett dolgozni.

Rövid ideig háttérénekesként és táncosként dolgozott Ajda Pekkannak és Leman Samnek.

1996-ban a Dormen Színházban kezdett játszani, ahol megkapta első vezető szerepét a Király és Én című musicalben. A tévében a Kara Melek című sorozatban jelent meg először. Folytatta színházi munkáját olyan előadásokban, mint a Kiss me, Kate, Evita, Tath Charity, Beni Seviyor, stb. Feltűnt még a Köse Kapmaca és a Böyle mi Olacakti sorozatokban, majd New Yorkba ment, ahol a Zak kalandjai című musicalben játszott.

2000-ben játszott a Hic Yoktan Ask és az Ölömün El Yazisi filmekben majd a Dedem, Gofret ve Ben és a Zerda sorozatokban, ahol Ece Uslu volt a partnere. Majd számos előadásban feltűnt, mint a Bugün Git Yarin Gel, a Popcorn, az Arapsaci és a Sevgilime Göz Kulak Ol. Szerepelt az Aliye sorozatban Sanem Celikkel és Nejat Islerrel.et 2.0-ban,a Tramwayben és az Aci Askban. Eljátszotta Mustafa Kemal Atatürk szerepét is a Dersimiz Atatürk című filmben.

Azt nyilatkozta, hogy szereti Zeki Demirkubuz stílusát és Ferzan Özpetek érzéseit, de legjobban Reha Erdemmel és Cagan Irmakkal szeret dolgozni, akiket úgy írt le, mint fiatal és tehetséges rendezőket.

 

A Seherezádét itthon a TV2 vetítette, most a Super TV2 műsorán látható

 

A Seherezádé sorozat nemcsak a sikert, hanem a szerelmet is jelentette számára, partnere a Sehrazatot játszó Bergüzar Korel a felesége is lett. Mindketten egy másik kapcsolatból léptek ki, majd ahogy befejezték a forgatást össze is házasodtak 2009 augusztus 7.-én. Egy fiuk született 2010 február 8.-án Isztambulban: Ali Ergenc.

Eleinte nem jósoltak nagy jövőt a kapcsolatuknak, mivel 12 év közöttük a korkülönbség, de úgy tűnt, hogy nem lesz igazuk.

Bár időnként úgy tűnt nem felhőtlen a kapcsolatuk, Ergenc más színésznőkkel flörtölt, Bergüzar féltékeny volt, előfordult állítólag, hogy fiukkal, a 3 éves Alival az édesanyjához költözött.

Mostanában azonban úgy tűnik szerencsére a tündérmese győz és a Seherezádé két szimpatikus főhőse valóban boldogan élnek egymással.