Májusban jelenik meg Jean-Michel Jarre új albuma, az Electronica 2

ˆhirdetés

Az elektronikus zene keresztapja lerántotta a leplet az elképesztő sikereket hozó „Electronica 1: The Time Machine” lemez folytatásáról!

 

 

A tavaly megjelent első epizód is számos világhírű előadót sorakoztatott fel, de az új anyag („Electronica 2: The Heart of Noise”) 15 fős vendéglistáján még ikonikusabb neveket találunk. A következő művészek hagyták ott kézjegyüket a május 6-án érkező korongon: Rone, Pet Shop Boys, Primal Scream, E.S., Julia Holter, Gary Numan, Jeff Mills, Peaches, Siriusmo, Yello, The Orb, Sebastien Tellier, Hans Zimmer, Cyndi Lauper és Christophe.

 

A „The Heart of Noise” projekt tisztelgés az olasz Luigi Russolo előtt: a dalszerző és hangszerépítő művész az 1913-as futurista kiáltványában („Art of Noise”) felhívta a figyelmet arra, hogy az elektronika és más technológiák micsoda lehetőségeket rejtenek majd az eljövendő korok muzsikusai számára, amelyek egyúttal messze túlmutatnak a hagyományos hangszerelés határain. „Jó ideje szerettem volna elmesélni egy történetet az elektronikus zene keletkezéséről, múltjáról és az örökségéről az én szemszögemből, felhasználva hozzá a saját tapasztalataimat, egészen a pályám kezdetétől napjainkig” – mondta a lemezről Jean-Michel Jarre.  „Ezzel az elképzeléssel álltam neki az alkotásnak, és ehhez segítségül hívtam olyan előadókat, akik közvetve vagy közvetlenül sokat tettek a műfajért, és akiknek a munkásságából sok inspirációt merítettem az elmúlt négy évtizedben, és akiknek a stílusa pár hangból könnyedén felismerhető.

 

Az „Electronica 1: The Time Machine” Jarre pályafutása egyik legnagyobb vállalkozása volt, és az eredmények őt igazolták: az album 25 ország slágerlistáján került be a TOP 10-be. Az „Electronica 2: The Heart of Noise” című folytatás már előrendelhető a különböző digitális felületeken, és akik előrendelik az albumot, azok a címadó dalt azonnal ingyen letölthetik.

 

A lemezre a következő dalok kerülnek fel:

 1. The Heart of Noise Pt. 1:  JM Jarre & Rone
 2. The Heart of Noise Pt. 2:  JM Jarre
 3. Brick England:  JM Jarre & Pet Shop Boys
 4. As One:  JM Jarre & Primal Scream
 5. Exit - JM Jarre & E.S
 6. These Creatures:  JM Jarre  & Julia Holter
 7. Here For You:  JM Jarre & Gary Numan
 8. The Architect: JM Jarre & Jeff Mills
 9. What You Want:  JM Jarre & Peaches
 10. Circus:  JM Jarre & Siriusmo
 11. Why This, Why That, Why:  JM Jarre & Yello
 12. Switch On Leon:  JM Jarre & The Orb
 13. Gisele:  JM Jarre & Sebastien Tellier
 14. Electrees:  JM Jarre & Hans Zimmer
 15. Swipe To The Right:  JM Jarre & Cyndi Lauper
 16. Walking The Mile:  JM Jarre & Christophe
 17. Falling Down: JM Jarre
 18. The Heart of Noise (The Origin): JM Jarre