hirdetés

James Grippando: Szökésben

James Grippando: Szökésben

Jack Swyteck egy halálraítélt ember életét próbálja megmenteni az új Grippando könyvben.

 

 

Semmi sem olyan egyértelmű, mint amilyennek látszik, különösen nem a krimik világában. Grippando könyve izgalmas tárgyalótermi krimi, ahol élvezhetjük a jogi csűrést-csavarást és a váratlan fordulatokat.

 

Dylan Reeves kivégzéséig már csak néhány nap van hátra. A férfit azért ítélték el, mert a vád szerint, elrabolta és megölte Sashit, a 17 éves lányt. De évekkel később, a lány eltűnése után, az áldozat anyja, Debra hívást kap a lányától… Vajon tényleg életben van még Sashi vagy csak szórakozik valaki Debrával? És ártatlan – e Dylan? Erről szól röviden a történet, amelyben lépésenként ismerjük meg az áldozat családját, a körülményeiket, a lány eltűnéséig velük történt eseményeket. Reeves-t Jack Swyteck, a korábbi Grippando-regényekből megismert védőügyvéd védi, akinek felesége, Andie éppen babát vár, ezért ott is nagy az izgalom.

A tárgyalóteremben zajlik az események lényegi része, szinte minden tanúvallomással újabb részletek derülnek ki, melyek más megvilágításba helyezik az ügyet. Kinek lehet hinni és kinek nem? A bűnözők világa is belekeveredik a történetbe, a maga sajátos szabályaival, nem mindenki beszélhet őszintén, mert annak ára van. Bepillanthatunk a külföldről örökbefogadás nehézségeibe és veszélyeibe is, amely megdöbbentően kiszolgáltatottá teszi mind az örökbefogadott gyerekeket, mind a nevelőszülőket.

A könyv végig izgalmas, tartogat meglepetéseket, és hagy számunkra gondolkodnivalót.