Mallorca, napfény és történelem!

ˆhirdetés

Mallorca a Balear szigetek legnagyobb szigete, homokos tengerpartokkal, hangulatos városokkal, falvakkal magas hegyekkel, kilátókkal!

 

 

A katedrális!

Mallorca fővárosa Palma de Mallorca, fő jellegzetessége a katedrális, a hangulatos óváros, a hatalmas kikötő, a vásárcsarnok, és a távolban a Castell de Bellver alakja! A királyi palota, a tözsdepalota, megannyi hangulatos étterem, szép terek, árnyékos padokkal.

A főváros környéke tele jó strandokkal, éttermekkel, hotelekkel. Az üdülőövezetből busszal könnyedén bejuthatunk a fővárosba, ha már elegünk van a napsütésből, a finom homokos tengerpartból és a sós vízből!

 

Pollenca

Ha már Pollenca, akkor ott a kálvária domb rengeteg lépcsővel, de megéri a fáradtságos út a napsütésben, mert a kilátás kárpótól a kemény testmozgásért. Innen érdemes tovább menni a...

Cap de Formentor kilátóhoz, hosszas szerpentinezés közepén megpihenhetünk és közben mi mást is érdemes csinálni, mint kilátni... jó messszire, ha szerencsénk van (ha találunk parkolót... nem sok helyen lehet megállni út közben), akkor le lehet jutni az eldugott kis öblökhöz a sziklás parton, persze mindenki csak saját felelősségre! Az út végén ott vagyunk a világítótoronynál, meg lehet fagyizni is egyet, nyáron talán nem is szabad ott mást csinálni, mert a nap az éget, viszont messzire lehet látni tiszta időben!

 

A Cap de Formentorhoz nem  vezet egyszerű út, de megéri a kanyargózás!

 

Alcudia

Híres városka Cap de Formentor közelében, híres stranddal.

 

Valldemossa

A zenerajongóknak kihagyhatatlan Valldemossa, hiszen Chopin is vendége volt a város kolostorának, a szobra is megtalálható a kolostor előtt. Az orra kicsit már megkopott a sok simogatástól. Valldemossa, mint egész Mallorca, emberléptékű, a távolságok nem nagyok, érdemes sétálni egyet a kolostorkertben is, meg a városban is.

 

 

Sóller

Sóllerbe nosztalgiavasút visz Palma de Mallorcából. Az út narancs és citromültetvényeken át vezet, még a hegyen is túl. Sóller a hegyek ölelésében lapul, szecessziós épületekkel, finom fagyival, villamossal, szép főtérrel.

 

És akkor még nem említettük a rengeteg kolostort, gyöngy-gyárat, kicsi eldugott falvakat és barlangokat... egy hét nem elég a sziget bejárásához, de már megéri egy hétre is eljönni ide, mert unatkozni biztos nem fogunk, annyi lehetőség és program vár itt ránk!

 

 

Ha már jártál Mallorcán és van kedvenc városod, helyed, látnivalód a szigeten és van kedved megosztani a többi olvasóval, akkor szólj hozzá a cikkhez, vagy a fórumon! Ha rossz tapasztalatod volt, vagy valami miatt nem tetszett a hely, akkor azt is el szabad árulni! Sosem lehet tudni, miből tanul az ember!