Nathan Fillion a Castle sármos főszereplője

A kanadai származású Nathan Fillion, a Castle sármos főszereplője, levette a hazai nézőket is a lábáról. Richard Castle a krimiirodalom koronázatlan királyaként kerül a rendőrségre, új témát keresni és végül az őrületbe kergetni Kate Beckett nyomozót, akiről a legújabb könyvének főszereplőjét is mintázza. Fillion lubickol a szerepben, ami könnyed, humoros és persze izzik a levegő a két főhős között.

Fillion Richard Chamberlain mellett kezdte filmes pályafutását A túlélők című filmben, majd néhány kisebb sorozat beli szerep után sikerült megszereznie egy apró, ám karrierje szempontjából annál fontosabb szerepet Steven Spielberg korszakalkotó háborús mozijában.

A Ryan közlegény megmentése igazi ugródeszkának bizonyult, ezek után sorra jöttek a nagyjáték filmek, mint például a Brendan Fraser és Alicia Silverstone kettősének zseniális vígjátéka, a Csapás a múltból. Ezt követte a Dracula 2000, amelyben Gerald Butler árnyékában is magára tudta vonni a megfelelő emberek figyelmét, akik leszerződtették a Két srác, egy csaj meg egy pizzéria című, sikeres sitcom egyik főszerepére. A sorozatok egyik kedvelt szereplője lett, a sci-fi rajongók láthatták őt a Firefly-ban és a Serenity-ben, a vámpírok elkötelezettjei pedig a Buffy-ban izgulhattak érte.

Az első mozis főszerepet Michelle Monaghan és Benjamin Bratt oldalán játszotta el a Truckerben.

Nathan szemmel láthatóan lubickol a szerepben és ezt nem is rejti véka alá: „Hosszú évekkel ezelőtt játszottam Jonny-t a Két srác, egy csaj meg egy pizzéria című sitcomban. A karakter tökéletes volt, végig kiegyensúlyozott és klassz, aztán a rendező azt mondta, változtassunk, a jövőben ez a csávó mindent el tud rendezni, de nem mindent rendez el majd jól. Így átírták a figurát Akkor azt gondoltam..Oh, ne már, annyira cool volt a karakter, ezt most miért kellett? Csalódott voltam, amíg rá nem jöttem, mennyivel viccesebbek lettek a jelenetek. Senki sem akar tökéletes embereket látni a TV képernyőjén. Superman volt a kivétel, de ő már a múlté.



Nathan egyenlőre nem házas, de a média elől szigorúan őrzi magánéletének legbelsőbb titkait.  „Elhivatott csapat dolgozik mögöttem, a családom. Szeretem, amikor egy tipikus Fillion- összejövetelen  nézettségi adatokról és beharangozókról beszélünk, bár tény, ha a bátyám számokat kezd sorolni, én bealszom.”



A színész mindkét felmenője angolirodalom-tanár, ő maga is erre a pályára készült, a diplomát tartva biztos megélhetési módnak. Az Albertai Egyetem szakköre azonban magával ragadta, amit akkor szülei nem nézték jó szemmel. A karrierjét firtató kérdésekre Nathan – a magánéletéhez hasonló - semleges válaszokat ad: „Színész vagyok, ami a legfontosabb, foglalkoztatott színész. Ez olyasmi, mintha telitalálatod lenne a lottón. Talán a világ legjobb munkája az enyém, meglehetősen könnyű, és nagyszerűen érzem magam a munkahelyemen.”